Η Honda τον περασμένο Μάιο αποκάλυψε πως πήρε την μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στη Formula 1 από το 2015 και μάλιστα με την ομάδα που έχει γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της, τη McLaren.

Ο αγωνιστικός διευθυντής των ιαπώνων, Yasuhisa Arai, αποκάλυψε πρόσφατα πως η βάση της Honda θα βρίσκεται στη Μ. Βρετανία και συγκεκριμένα στο Milton Keynes.

«Με τη νέα μας βάση, για την F1, στη Μ. Βρετανία η νέα μας προσπάθεια για την F1 γίνεται πιο συγκεκριμένη. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας και να επαναφέρουμε τον μοναδικό ήχο ενός κινητήρα Honda ξανά στην πίστα», δήλωσε, αρχικά, ο Arai και συνέχισε:

«Έχουμε προγραμματισμένο να βάλουμε μπροστά το νέο μας κινητήρα μέσα στο φθινόπωρο. Φυσικά, όπως απαιτείται, μαζί με τον νέο κινητήρα θα έχουμε και τα επιπλέον εξαρτήματα όπως το ERS και τις μπαταρίες για τη λειτουργία του. Αυτά τα νέα εξαρτήματα θα χρειαστούν επιπλέον δοκιμές οι οποίες υπολογίζουμε πως θα διαρκέσουν παραπάνω από ένα χρόνο. Το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμα στην αρχή του καθώς μόλις στα μέσα του περασμένου Μαΐου ανακοινώσαμε την απόφασή μας να επιστρέψουμε στη Formula 1. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι ο κινητήρας λειτουργεί σωστά και όλα τα συστήματα λειτουργούν και συνεργάζονται σωστά μεταξύ τους».

TAGS