Το Ευρωπαϊκής παραγωγής CR-V είναι το επόμενο μοντέλο της οικογένειας Honda που εφοδιάζεται με το νέο κινητήρα 1.6 i-DTEC diesel της σειράς Earth Dreams Technology. Ο CR-V 1.6 i-DTEC που παρουσιάστηκε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης διατίθεται σε έκδοση 2WD με μηχανικό κιβώτιο και θα συνδυάζει υψηλές επιδόσεις (ροπή 300Nm και 120 PS) με χαμηλές εκπομπές CO2 (119g/km*). 

Ο νέος 1.6 i-DTEC έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για κινητήρες diesel χαμηλών ρύπων. Η νέα έκδοση CR-V θα κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Ευρώπη στο νέο εργοστάσιο παραγωγής της Honda στο Swindon όπως και το Civic 1.6 i-DTEC, το οποίο παρουσιάστηκε φέτος τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα αυτού του πετρελαιοκινητήρα στα σχέδια πωλήσεων της Honda στην Ευρώπη. 

Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές ζητάνε μείωση του κόστους χρήσης, η τάση για 2WD diesel SUV έχει αυξηθεί και τώρα αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο της συνολικής αγοράς C-SUV στην Ευρώπη. Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC απαντά σε αυτή την τάση με απαράμιλλη οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO₂ μόλις 119g/km*. 

Στην Ελληνική αγορά το νέο CRV 1.6  θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο 2013 στις εκδόσεις Comfort  &  Elegance με τιμές που θα ξεκινούν από 27,000€ - 29,000€ (συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης)

Αποδοτικό, λειτουργικό και ικανό 

Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC παραμένει στο πνεύμα του αρχικού CR-V – συνδυάζοντας την απόδοση και τις επιδόσεις ενός επιβατικού αυτοκινήτου με τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια ενός SUV. Ο συνδυασμός ελαφρού κινητήρα και του συστήματος 2WD σημαίνει ότι το νέο CR-V 1.6 i-DTEC ζυγίζει 116 kg* λιγότερο από το μοντέλο 2.2 i-DTEC κάτι που συμβάλλει  στην ασφαλή και ταυτόχρονα ευέλικτη συμπεριφορά του οχήματος. 

Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC διαθέτει την πρακτικότητα και το στυλ ενός SUV το οποίο  με τη χρήση ενός μικρού κινητήρα diesel πετυχαίνει χαμηλό λειτουργικό κόστος με κατανάλωση 4,5 l/100km. Επιπλέον, με εκπομπές CO2 κάτω από 120g/km, το CR-V 1.6 i-DTEC δικαιούται πολλές φορολογικές ελαφρύνσεις, που το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό για τον ιδιοκτήτη του. 

Σχεδιαστικά διατηρεί το ύφος και το χαρακτήρα  της 4ης γενιάς CR-V όπως και την εντυπωσιακή πρακτικότητα με χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 1648 L. 

Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC εφοδιάζεται επίσης με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα και με μηχανισμό εύκολης αναδίπλωσης, τα οποία πέφτουν τελείως με μία κίνηση. Τραβώντας απλά μία λαβή, το CR-V μπορεί να μεταμορφωθεί από πενταθέσιο επιβατικό σε πολυμορφικό όχημα μεταφοράς φορτίων.

TAGS