Την απουσία του από το γερμανικό Grand Prix σχολίασε ο Dani Pedrosa, τονίζοντας πως το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Η μη συμμετοχή του Dani Pedrosa στον αγώνα σε συνδυασμό με τη νίκη του ομόσταβλού του, Marc Marquez, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και να βρίσκεται πλέον δεύτερος, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο.

Ωστόσο, ο Ισπανός με χαρά τόνισε πως το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι αισθάνεται καλά, ενώ δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την υποστήριξη.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης που έχω λάβει. Το πιο σημαντικό είναι ότι αισθάνομαι καλά. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πως θα εξελιχθεί ο τραυματισμός μου στην κλείδα», δήλωσε αρχικά ο Pedrosa, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Ήταν ένα πλήγμα η μη συμμετοχή μου στο Grand Prix, γιατί φτάσαμε στο Σάχσερινγκ και ήμασταν σε καλή θέση, όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ωστόσο, έτσι είναι οι αγώνες και πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, σχεδόν έχουμε φτάσει στα μισά του. Οπότε πολλά μπορούν να συμβούν», πρόσθεσε ο Ισπανός αναβάτης.