Με νέα δήλωση της η MINI ανακοίνωσε ότι το νέο MINI Cooper θα παρουσιαστεί επίσημα τον Νοέμβριο στο Λος Αντζελες, παρατείνοντας την «αγωνία» των άμεσα ενδιαφερομένων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η MINI είχε δημοσιεύσει μια «κατασκοπευτική» φωτογραφία της νέας γενιάς του Cooper και είχε επιβεβαιώσει ότι θα παρουσιαστεί επίσημα στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο.

Τώρα λοιπόν, με νεότερη ανακοίνωση της, ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες, καθώς ο όμιλος της BMW θέλει να επικεντρωθεί τον Σεπτέμβριο στην παρουσίαση του i3.

Σε ότι αφορά στο νέο Cooper, αυτό που αξίζει να σημειωθεί, έχει να κάνει με την υιοθέτηση μιας ολοκαίνουργιας προσθιοκίνητης πλατφόρμας. Η πλατφόρμα αυτή με την κωδική ονομασία «UKL1» δεν θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο των μοντέλων της MINI, αλλά λίγο αργότερα, θα αποτελέσει τη βάση και για την επόμενη γενιά της BMW Σειρά 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι αγοραστές του MINI, που κατασκευάζεται στην Αγγλία, θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της 5θυρης έκδοσης με περισσότερη πρακτικότητα ή της 3θυρης που παραμένει πιο σπορτίφ και κλασική. Παράλληλα, στο εμπρόσθιο τμήμα παραμένουν τα μεγάλα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, με λαμπτήρες ημέρας LED, ενώ αλλάζει ο προφυλακτήρας και αποκτά μεγαλύτερη εισαγωγή τονίζοντας το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Σε επίπεδο κινητήρων, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ένας 3κύλινδρος βενζίνης 1,5 λίτρων, απόδοσης 134 ίππων και ένας diesel ίδιας χωρητικότητας με 114 ίππους.

Τέλος, το νέο Mini Cooper θα εξοπλίζεται με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, ενώ το λανσάρισμά του αναμένεται στο τέλος του 2013.