Ο επικεφαλής της McLaren, Martin Whitmarsh, πιστεύει ότι η Pirelli θα έπρεπε να είχε διατηρήσει μια πιο σκληρή στάση στο θέμα των ελαστικών και να απαιτήσει αλλαγή αυτών πολύ νωρίτερα μέσα στη χρονιά, παρά την αντίρρηση των ομάδων.

Αναλυτικά, όσα τόνισε μέσα από δηλώσεις του:

«Όταν κάνεις λάθη, και σίγουρα έχουμε κάνει μερικά αυτά τα χρόνια συμπεριλαμβανομένου και αυτού, τότε σίγουρα υπάρχει μια απροθυμία παραδοχής. Υπάρχει πάντα ο φόβος του τι θα πουν τα ΜΜΕ. Όμως ήταν ξεκάθαρο σε πολλούς πως υπήρχαν προβλήματα με τα ελαστικά. Υπήρχε όμως μια απροθυμία παραδοχής και οι ομάδες πάντα πιέζουν για το δικό τους συμφέρον. Όπως είχα πει στην Pirelli μερικές εβδομάδες πριν το Silverstone “Δεν πρέπει να ακούσετε τις ομάδες σε αυτό, εσείς είστε οι ειδικοί στα ελαστικά. Εσείς έχετε την ευθύνη να μας παρέχετε ασφαλή ελαστικά, εσείς πρέπει να πάρετε τη σωστή απόφαση”. Η Pirelli βρέθηκε στη μέση όλης αυτής της κατάστασης ακούγοντας κυρίως τις ομάδες που δεν ήθελαν να γίνει καμία αλλαγή», δήλωσε αρχικά ο Whitmarsh και συνέχισε:

«Αν δείτε που βρίσκονται οι ομάδες μετά τη Γερμανία η αλλαγή στον σκελετό τον ελαστικών δεν επηρέασε και πολύ την δυναμικότητα των ομάδων. Επίσης δεν πιστεύω ότι θα δούμε μεγάλες αλλαγές και μετά την Ουγγαρία. Θα έχουν διαφορετικό σχήμα οπότε θα υπάρξουν μερικές ομάδες που θα ωφεληθούν και μερικές που θα χάσουν, οριακές αλλαγές όμως. Αυτή η αλλαγή στα ελαστικά είναι δύσκολο να αξιολογηθεί στην αεροδυναμική σήραγγα γι’ αυτό οι ομάδες χρειάζονται τις δοκιμές στην πίστα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί αλλά δεν πρόκειται αυτές οι αλλαγές να φέρουν τα πάνω κάτω στο grid, δυστυχώς».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει με τον Whitmarsh.

Ο Hembery παραδέχεται ότι θα έπρεπε να είχαν πιέσει τις ομάδες πιο σκληρά σε αυτό το θέμα.

TAGS