Η VW ετοιμάζει τη νέα γενιά του Phaeton, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί και επίσημα τον Ιανουάριο του 2014 στο Ντιτρόιτ.

Ο γερμανικός όμιλος, δια στόματος του CEO Martin Winterkorn, ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας γενιάς του μεγάλου και πολυτελούς σεντάν της, Phaeton.

Για να συμπληρώσει ότι το Phaeton είναι το πρωτοπόρο όχημα, η ναυαρχίδα, που χρειάζεται κάθε εταιρεία να έχει, ειδικά η VW, η οποία με το εν λόγω μοντέλο μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις της και εκτός Ευρώπης, τόσο στην Αμερική, όσο και στις ανατολικές αναδυόμενες αγορές.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν θέλησε να αποκαλύψει, αλλά επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά του Phaeton θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2014, με το λανσάρισμά του να ξεκινά αργότερα στο επόμενο έτος.

Για την ιστορία, το Phaeton ξεκίνησε το 2002 την εμπορική του πορεία, με δύο ανανεώσεις το 2007 και το 2010. Η νέα γενιά από την άλλη, όπως όλα δείχνουν, θα βασιστεί στην πλατφόρμα του Audi A8, ενώ πέραν της γνωστής γκάμας κινητήρων, θα υπάρξει και μια υβριδική έκδοση για λόγους οικονομίας, αλλά και για το γεγονός ότι είναι περισσότερο πρόσφορη επί αμερικανικού εδάφους.

Τέλος, η τιμολόγηση του δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά σίγουρα θα ξεκινά πάνω από τα 40.000 ευρώ.

TAGS