Μετά από αρκετές δηλώσεις που έκανε η MINI σχετικά με το νέας γενιάς ΜΙΝΙ Cooper, κατέληξε επίσημα ότι θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στο Σαλόνι του Λος Αντζελες.

Την προηγούμενη εβδομάδα σας παρουσιάσαμε μια πρόγευση από την επερχόμενη γενιά του MINI Cooper, με το πρωτότυπο MINI Vision. Η ΜΙΝΙ διάλεξε να μην παρατείνει πλέον την αγωνία των άμεσα ενδιαφερομένων, ανακοινώνοντας ότι τον Νοέμβριο θα βρίσκεται στο Σαλόνι του Λος Αντζελες.

Μάλιστα, το νέο μοντέλο δε θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, καθώς ο όμιλος της BMW θέλει να επικεντρωθεί στην παρουσίαση του ηλεκτρικού i3.

Βάσει της ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία μας, το νέο 3θυρο ΜΙΝΙ Cooper είναι πιο σπορτίφ και κλασικό, τόσο από την 5θυρη έκδοση, όσο και από το απερχόμενο μοντέλο. Παράλληλα, στο εμπρόσθιο τμήμα παραμένουν τα μεγάλα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, με λαμπτήρες ημέρας LED, ενώ αλλάζει ο προφυλακτήρας και αποκτά μεγαλύτερη εισαγωγή τονίζοντας το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υιοθετήσει μια ολοκαίνουργια προσθιοκίνητη πλατφόρμα. Η πλατφόρμα αυτή με την κωδική ονομασία «UKL1» δεν θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο των μοντέλων της MINI, αλλά λίγο αργότερα, θα χρησιμοποιηθεί και ως βάση για την επόμενη γενιά της BMW Σειρά 1.

Τέλος, σε επίπεδο κινητήρων, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ένας 3κύλινδρος βενζίνης 1,5 λτ., απόδοσης 134 ίππων και ένας diesel ίδιας χωρητικότητας με 114 ίππους.