Σε ανανέωση προχωρά η Fiat για το Punto, υιοθετώντας ένα πακέτο με πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά και «νεανικό» προσανατολισμό σε αισθητικό και μηχανολογικό επίπεδο.

Η ιταλική φίρμα για να δώσει μια νέα «νότα δροσιάς» στο μικρό της μοντέλο, ανακοίνωσε ότι θα επανακυκλοφορήσει την έκδοση Sporting, η οποία περιλαμβάνει ένα κιτ εξοπλισμού, πιο δυναμικό κι επιθετικό για το Punto.

Πιο συγκεκριμένα, το Punto Sporting θα φέρει νέο σπορτίφ body kit και ανασχεδιασμένα πλαϊνά μαρσπιέ. Πίσω έχει τοποθετηθεί μια νέα αεροτομή, ενώ μπροστά θα υπάρχουν νέα φώτα ομίχλης. Ταυτόχρονα θα «κάθεται» σε νέες 16άρες ζάντες αλουμινίου με διχρωμία φινιρίσματος. Επίσης, η οροφή θα είναι σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, πλαισιωμένη μαζί με μαύρους εξωτερικούς χρωμιομένους καθρέπτες. Χρωμιομένη επιπλέον θα είναι κι η εξάτμιση.

Από την άλλη, εσωτερικά ο κατάλογος περιλαμβάνει ένα σπορ τιμόνι, ταμπλό με νέο φινίρισμα και δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων, όπως και χειρόφρενο.

Παράλληλα, η ρύθμιση της ανάρτησης θα αποκτήσει πιο σπορ χαρακτηριστικά, ενώ το εν λόγω Sporting hatchback θα είναι διαθέσιμο μόνο με το μηχανικό σύνολο του 1.400άρη κινητήρα βενζίνης, που αποδίδει 77 ή 105 ίππους.

Τέλος, η συγκεκριμένη έκδοση του ιταλικού μοντέλου θα προσφέρεται και σε 3θυρο και σε 5θυρο αμάξωμα, ενώ θα διατεθεί, αρχικά τουλάχιστον, στη Βρετανία, όπου η τιμή του θα είναι στα 14.200 ευρώ περίπου.

TAGS