Η Ferrari στο μουσείο της, στο Maranello της Ιταλίας, ετοίμασε ένα χώρο «φιλοξενίας» για κατοικίδια σε ειδικά διαμορφωμένα μοντέλα της, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να περιηγηθούν στο χώρο ελεύθερα.

Μια πρωτότυπη ιδέα είχαν οι υπεύθυνοι του μουσείου της Ferrari στο Maranello της Ιταλίας. Πλέον μπορεί να το επισκέπτεται όποιος θέλει, ακόμα και με τον σκύλο του, αφού όσο ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου περιφέρεται στο χώρο και θαυμάζει τα supercars, ο «πιστός του φίλος», φιλοξενείται σε ένα παλιότερο κλασικό μοντέλο Ferrari, ειδικά διαμορφωμένο γι αυτόν.

Τα ρετρό μοντέλα λοιπόν που έχουν χρησιμοποιηθεί (ως χώροι φιλοξενίας μικρών ζώων) είναι μια Ferrari 166 Inter Spyder Corsa του 1948, μια 340 MM Spyder του 1953 και μια 166 F2 του 1951, που είναι τοποθετημένες δίπλα στην καφετέρια του μουσείου.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα-κλουβιά είναι από παντού αεριζόμενα, έχουν ικανοποιητικές διαστάσεις, προκειμένου να παραμένουν μικρόσωμα οικόσιτα και μάλιστα η ιδέα φαίνεται να έχει ανταπόκριση, αφού οι άνθρωποι του μουσείου ετοιμάζονται να φτιάξουν κι άλλα «σπιτάκια», σε διάφορα μεγέθη και διαστάσεις, για να μην μένει… κανένας επισκέπτης δίποδος ή τετράποδος δυσαρεστημένος.

 

TAGS