Σύμφωνα με την Infiniti, στα επόμενα πλάνα της υπάρχει η κατασκευή ενός νέου σπορ μοντέλου, το οποίο θα λανσαριστεί το 2017, με στοιχεία βασισμένα στα πρωτότυπα Essence κι Emerg-e.

Σε συνέντευξή του ο Fintan Knight, επικεφαλής της Infiniti Ευρώπης, δήλωσε ότι το νέο υπεραυτοκίνητο της εταιρείας σχεδιάζεται, αλλά δεν θα κυκλοφορήσει νωρίτερα από το 2017, ίσως αρχές του 2018. Μάλιστα, το όχημα αυτό θα δανειστεί αρκετά τεχνολογικά στοιχεία από τα πρωτότυπα Essence και Emerge-E.

Το νέο μοντέλο δεν έχει διευκρινιστεί αν θα έχει τοποθετημένο τον κινητήρα του μπροστά ή στο κέντρο, όπως συνηθίζεται στα supercars, αλλά το πιο πιθανό είναι να είναι υβριδικό, που θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα V6, μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα, όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε ο Knight.

Αλλωστε, παλιότερα ο Andy Palmer, επικεφαλής της Nissan είχε αναφέρει ότι το νέο όχημα δε θα χρησιμοποιήσει τον κινητήρα από το Nissan GT-R, γιατί δεν είναι κατάλληλος για τα μοντέλα της Infiniti. Ο υπεύθυνος της φίρμας τεκμηρίωσε την «ακαταλληλότητα» του κινητήρα, λέγοντας ότι ο 3,8 λίτρων Twin Turbo είναι πολύ θορυβώδης, ενώ έχει αρκετούς κραδασμούς και τριγμούς για ένα τέτοιο project.

Επιπλέον το νέο μοντέλο θα απευθύνεται στο νεανικό κοινό και, πάντα κατά τον Palmer, όλα πάνω του-σχεδιασμός και μηχανή- πρέπει να είναι «φρέσκα» και καινοτόμα.