Το 500C GQ στο πίσω μέρος διαθέτει έναν καινούργιο διαχύτη, που «φιλοξενεί» τις δύο απολήξεις της εξάτμισης, ενώ όλα τα φωτιστικά σώματα έχουν φινίρισμα σε μαύρο χρώμα.

Μια υφασμάτινη οροφή ανοίγει αυτόματα στο 500C GQ με το πάτημα ενός κουμπιού και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 100 χλμ./ώρα. και τα 80 χλμ./ώρα, όταν κλείνει.

Η έκδοση GQ του 500, που είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη, λανσάρεται από τη Fiat αρχές του 2014 και σε «ανοιχτό» (500C GQ) με στιλιστικές τροποποιήσεις για πιο trendy εμφανίσεις.

Η Fiat είχε παρουσιάσει σε συνεργασία με το ανδρικό περιοδικό GQ, την ομώνυμη έκδοση του 500 τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη σε coupe «διαμόρφωση», ενώ τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και την cabrio εκδοχή, για πιο «αέρινο» στιλ.

Έτσι, το Fiat 500C GQ λοιπόν είναι αφιερωμένο στον «σύγχρονο άντρα της τρίτης χιλιετίας των σημερινών πόλεων», κατά τους υπεύθυνους της συγκεκριμένης έκδοσης γι αυτό φέρει αρκετές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις, που δίνουν έναν τόνο δυναμικότητας, σε σχέση με το βασικό μοντέλο.

Ειδικότερα, έχει ανασχεδιασμένη μάσκα μπροστά, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, 16άρες ζάντες αλουμινίου, με φινίρισμα σε μαύρη απόχρωση και αεροτομή στο πίσω μέρος. Επίσης, μια υφασμάτινη οροφή «αποκαλύπτει», ακόμα και εν κινήσει, τον «εσωτερικό κόσμο» του μοντέλου, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 100 χλμ./ώρα. και τα 80 χλμ./ώρα, όταν κλείνει αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπλέον, στο πίσω μέρος υπάρχει ένας καινούργιος διαχύτης, που «φιλοξενεί» τις δύο απολήξεις της εξάτμισης, ενώ όλα τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν φινίρισμα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Εσωτερικά, το νέο μοντέλο δεν έχει αισθητές διαφοροποιήσεις, ξεχωρίζει όμως το δερμάτινο λευκό τιμόνι, τα δερμάτινα σπορ καθίσματα, σε συνδυασμό με το alcantara και τα λογότυπα GQ σε ευδιάκριτα σημεία.

Τώρα, στο μηχανικό κομμάτι εφοδιάζεται με το γνώριμο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,4 λτ. και 135 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και τα γνωστά σύνολα κινητήρων της ιταλικής φίρμας όπως είναι της βενζίνης 1,2 λτ. 69 ίππων, ο 0,9 TwinAir 85 ίππων και ο 1,4 100 ίππων, όπως και ο πετρελαιοκινητήρας 1,3 MultiJet 95 ίππων (όλοι συνδυασμένοι με χειροκίνητα 5τάχυτα κιβώτια).

Να σημειώσουμε τέλος ότι τόσο η coupe (500 GQ) όσο κι convertible έκδοση (500C GQ) θα λανσαριστούν αρχές του επόμενου έτους στην Αμερική, ωστόσο εικάζεται ότι θα πωλούνται και στην Ευρώπη.

TAGS