Οι αναβάτες της αγωνιστικής ομάδος της Repsol Honda RC213V Marc Marquez και Dani Pedrosa τερμάτισαν γι’ άλλη μία φορά στην πρώτη και δεύτερη θέση, στον 11ο αγώνα της χρονιάς στο Brno της Τσεχίας και επανέλαβαν την επιτυχία τους στον Αμερικανικό Grand Prix στην πίστα της Indianapolis. Με τη νίκη τους αυτή αύξησαν και τη βαθμολογική τους διαφορά από τον Jorge Lorenzo, που βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος.. 

Η μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ των τριών αναβατών ήταν πολύ σκληρή καθώς η διαφορά του Marquez από τον Pedrosa ήταν μόλις 0.313 δευτερόλεπτα και τον Lorenzo λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Το σκηνικό αυτό χάρισε μοναδικές σκηνές στους 142,000 θεατές που βρίσκοντας στους λόφους της πίστας μήκους 5,403. 

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο αναβάτης της Yamaha Jorge Lorenzo τέθηκε επικεφαλής του αγώνα με τους δύο αναβάτες της Repsol Honda να τον ακολουθούν. Στη στεγνή πίστα του Brno ο Marquez στο 16ο γύρο ξεκίνησε την επίθεση του για την πρώτη θέση, την οποία κέρδισε δύο γύρους αργότερα. Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Dani Pedroza να περάσει στη δεύτερη θέση εμπρός από τον Lorenzo και πίσω από τον Marquez και να παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας μετά από 22 γύρους αγώνα. 

Με τη νίκη του αυτή ο 20χρονος αναβάτης της Honda Mark Marquez κέρδισε την 4η συνεχόμενη νίκη και την 5η της σεζόν, φτάνοντας το ρεκόρ του Valentino Rossi το 2008. Η επιτυχία αυτή έχει δώσει το προβάδισμα στο Marquez και στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος αφού τώρα βρίσκεται στην 1η θέση με 213 βαθμούς, ενώ στη 2η θέση με 26 βαθμούς διαφορά βρίσκεται ο Dani Petrosa με 187 βαθμούς συνολικά. 

Επόμενος αγώνας είναι το Βρετανικό MotoGP στο Silverstone την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2013. 

Ο νικητής του αγώνα Marc Marquez, Repsol Honda δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν πίστευα ότι θα κερδίσω το συγκεκριμένο αγώνα καθώς ο Jorge και ο Valentino είχαν δοκιμάσει τις μοτοσυκλέτες τους στο Brno πρόσφατα και ο Dani είναι πάντα γρήγορος στην πίστα αυτή, και είχε κερδίσει τον περσινό αγώνα. Είναι μία εντελών διαφορετική πίστα από αυτές στις οποίες έχω τρέξει μέχρι τώρα και οι 25 βαθμοί της πρώτης θέσης έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία για μένα. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και η μάχη για την πρώτη θέση με τον Lorenzo ήταν πολύ μεγάλη. Ευχαριστώ όλη την ομάδα για την υποστήριξη της.” 

Ο Dani Pedrosa, Repsol Honda που τερμάτισε στη 2η θέση δήλωσε:“είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα του αγώνα καθώς κατάφερα να ξεπεράσω τα προβλήματα που είχα από τους τραυματισμούς μου κατά τη διάρκεια των τελευταίων grand prix. Δυστυχώς η στρατηγική μας δεν ήταν η καλύτερη. Αντιμετώπισα προβλήματα στις προσπεράσεις καθώς δεν μπορούσα να φρενάρω αργά μιας και ήμουν ο τρίτος αναβάτης στην πρώτη τριάδα των αναβατών. Εάν είχα καταφέρει να προσπεράσω τον Jorge ένα γύρο νωρίτερα πιστεύω ότι είχα μεγαλύτερες πιθανότητες για τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους μηχανικούς της ομάδας μας για την εξαιρετική δουλειά που έκανα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.”