Η Porsche σκέφτεται να δημιουργήσει ένα 2+2 σπορ μοντέλο, την 984, που θα βασίζεται κυρίως στην 918 Spyder, αλλά θα έχει στοιχεία κι από την 911, ενώ θα αποδίδει 700 ίππους και 600 Nm ροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς τύπου, η Porsche, μετά την αποδοχή που είχε η 918 Spyder στις διάφορες εκδηλώσεις που παρουσιάστηκε κι εν όψει λανσαρίσματός της, ανακοίνωσε ότι στα επόμενα σχέδιά της είναι να κατασκευάσει άλλο ένα supercar στα ίδια πρότυπα, με ξεχωριστή σχεδίαση και «ανεβασμένες» επιδόσεις.

Αναλυτικότερα, η 918 Spyder θα δανείσει το πλαίσιο από ανθρακόνημα και την πλατφόρμα της, η οποία θα προσαρμοστεί για να δέχεται άλλες δύο πόρτες και δύο επιπλέον καθίσματα.

Όπως άλλωστε φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Michael Mauer, η φίρμα έχει ολοκληρώσει μια εικόνα για το εν λόγω μοντέλο, το οποίο θα διαθέτει στοιχεία κι από την 911, αλλά υιοθετώντας μια πιο χαμηλή οροφή και ένα πιο «τολμηρό» design.

Τώρα σε επίπεδο κινητήρων, η 984 δεν θα ακολουθήσει τα χνάρια της υβριδικής 918 Spyder από ότι φαίνεται, αλλά θα τροφοδοτείται από ένα κεντρομήχανο σύνολο 4,6 λτ. V8 που θα είναι σε θέση να παράγει 700 «άλογα» και 600 Nm ροπής, το οποίο θα συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο μηχανικό κιβώτιο PDK, που θα μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα.

Τέλος, αν όπως όλα συντείνουν λάβει το πράσινο φως η 984 αναμένεται να κοστολογείται στα 350.000 ευρώ περίπου και να λανσαριστεί προς τα τέλη του 2017.

TAGS