Η Ferrari επικεντρώνεται πλέον για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, αφήνοντας σε… δεύτερη μοίρα τη φετινή περίοδο, παρόλο που ο Alonso βρίσκεται στη 2η θέση της γενικής κατάταξης των οδηγών.

Σύμφωνα με τον Stefano Domenicali, τεχνικό διευθυντή της ομάδα της Ferrari, το προσωπικό θα ρίξει όλο το βάρος του από το τέλος Σεπτεμβρίου, στο μονοθέσιο της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Ο νέος 1,6 λτ. V6 κινητήρας με το αναβαθμισμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας θα έχει αρκετές αλλαγές, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο της κόκκινης ομάδας το 2014 να είναι εντελώς διαφορετικό.από το φετινό. Από την άλλη, ο Eric Boullier (επικεφαλής της Lotus) πιστεύει ότι η μόνη ομάδα που συνεχίζει να αναβαθμίζει το φετινό μονοθέσιο είναι η Red Bull, ενώ η Ferrari έχει πια… κλείσει το διακόπτη αυτό.

«Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με το project του 2014, αφού είναι πολύπλοκο και θα μας απασχολήσει αρκετό καιρό. Θα «επιστρατευτεί» όλο το προσωπικό για τα μελλοντικά σχέδια, αλλά φυσικά θα δούμε πρώτα σε τι κατάσταση βρισκόμαστε με το φετινό πρωτάθλημα» δήλωσε ο Domenicali.