Εκτός αγωνιστικού προγράμματος της Formula1 θα μείνει πιθανότατα η Ινδία την επόμενη χρονιά λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων που έχει. Ένα από αυτά είναι και ο υψηλός τοπικός φόρος, ώστε να φέρει το Γκραν Πρι της ασιατικής χώρας εκτός καλενταριού. Ωστόσο, το εν λόγω Γκραν Πρι θα επιστρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως αποκάλυψε ο Βιτζέι Μαλία.

«Προφανώς χτίσαμε μια φανταστική πίστα, που εκπλήρωσε τις προσδοκίες εκατοντάδων εκατομμυρίων νεαρών Ινδών. Έτσι, το να χάσουμε μια χρονιά για οποιονδήποτε λόγο είναι απογοητευτικό. Όταν μια χώρα τόσο σημαντική όσο η Ινδία χάσει έναν αγώνα στο καλεντάρι για ένα χρόνο, τότε είναι συζητήσιμη.

Ελπίζω ότι θα δούμε ξανά αγώνα στην Ινδία το 2015, αν ο Μπέρνι έχει αποφασίσει ότι δεν μπορεί να γίνει το 2014 διότι σύμφωνα μ' αυτόν το καλεντάρι δεν μπορεί να τον συμπεριλάβει. Αλλά νομίζω ότι ο Μπέρνι έιναι αρκετά έξυπνος το τεράστιο δυναμικό που υπάρχει στην Ινδία.

Δε νομίζω ότι θα έχει μια βραχυπρόθεσμη γνώμη. Είμαι υπερήφανος για τον αγώνα. Γνωρίζω πως οι υποστηρικτές της Ινδίας έχουν συμφωνήσει σε όλους τους εμπορικούς όρους με τον Μπέρνι για το 2015 και δε βλέπω τον λόγο να μη γίνει», είπε το αφεντικό της Force India. Τέλος, να σημειωθεί πως η Ινδία μπήκε στο καλεντάρι της F1 το 2011 και έκτοτε φιλοξενεί αγώνες στην πίστα Μπούντι.

TAGS