Το Caravan Salon 2013 είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον κλάδο των διακοπών, τροχόσπιτων κ.ά. και η Mercedes-Benz παρουσίασε μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα προτάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το Caravan Salon 2013 που διοργανώνεται από 31/8-8/9 στο Ντίσελντορφ, συγκεντρώνει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον των απανταχούcampers καθώς σε αυτό παρουσιάστηκαν εκ νέου, οι κορυφαίες προτάσεις αυτοκινούμενων τροχόσπιτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μια από τις εταιρείες με μακρόχρονη ενασχόληση σε αυτόν τον τομέα είναι ηMercedes-Benz η οποία, με τη νέα γενιά του Sprinter να έχει ξεκινήσει ήδη την εμπορική της πορεία σε διάφορες αγορές της ΕΕ, δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει νέες και σαφέστατα βελτιωμένες λύσεις τόσο αυτόνομα, όσο και σε συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστές τέτοιου είδους οχημάτων.

Ένα Mercedes-Benz Camper Van στον… τομογράφο

Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα στο περίπτερο της Mercedes-Benz ήταν χωρίς αμφιβολία ένα –πλήρως λειτουργικό- Sprinter Camper Van σε τομή, προκειμένου να προσφέρει μια καλύτερη εικόνα στα… ενδότερα του και τις εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρει.

Πέραν των σαφέστατα αναβαθμισμένων πλεονεκτημάτων που προσφέρει η νέα γενιά του Sprinter όπως τα νέα προηγμένα συστήματα ελέγχου της οδικής της συμπεριφοράς, τους φιλικότερους προς το περιβάλλον κινητήρες (το πρώτο που καλύπτει τις προδιαγραφές Euro6 στην κατηγορία του) και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, η γερμανική πρόταση διακρίνεται για τις εξεζητημένες λύσεις που προσφέρει σε θέματα που άπτονται της κατασκήνωσης. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε πως το Sprinter Camper Van μπορεί να εφοδιαστεί με τουαλέτα και ντουζιέρα, καθιστικό, κρεβάτια και κουζίνα, σε έναν πλήρως ευμετάβλητο χώρο που αλλάζει συνεχώς την μορφή του ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του.

Πολλαπλές επιλογές ως βάση για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

Η Mercedes-Benz δεν προσφέρει όμως μόνο το Sprinter ως αυτοκινούμενο τροχόσπιτο αλλά και πολλαπλές ακόμη επιλογές όπως τα Viano Marco Polo και VianoFun. Πρόκειται για ειδικά διασκευασμένες εκδόσεις του εν λόγω μοντέλου που μπορούν να εξυπηρετήσουν απόλυτα τις απαιτήσεις χρήσης ως κατοικίες… επί τροχών.

Ωστόσο, για τις πιο εξεζητημένες εφαρμογές όπως π.χ. οι εξερευνητικές αποστολές σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, η Mercedes-Benz είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις μέσω της τεράστιας γκάμας οχημάτων της. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε πως σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες κατασκευής ειδικών τύπων αμαξωμάτων, η Mercedes-Benz είναι σε θέση να προσφέρει αυτοκινούμενα… τροχόσπιτα με βάση τα «σκληροτράχηλα» και παντός εδάφους Unimog και Zetros ή ακόμη τη νέα γενιά του Actros!

TAGS