Η Maserati επιβεβαίωσε ότι το νέο SUV της, το Levante, θα μπει στην παραγωγή τον επόμενο χρόνο και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mirafiori της Fiat, στο Τορίνο της Ιταλίας.

Μετά την ανακοίνωση του ομίλου Fiat ότι θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής της στο Τορίνο της Ιταλίας, αποφασίστηκε να κατασκευάζεται εκεί το νέο SUV της Maserati. Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης, η Fiat θα αναπτύξει το συγκεκριμένο εργοστάσιο και θα προσλάβει προσωπικό, ώστε το εργοστάσιο Mirafiori να «ζωντανέψει» ξανά.

Οι φήμες αναφέρουν ότι θα είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο κι επίσης θα κατασκευάζονται ορισμένα μέρη του αμαξώματος από τα νέα μοντέλα Quattroporte και Ghibli.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Levante σχεδιαστικά κι εξοπλιστικά θα δανειστεί στοιχεία από τα δύο νέα sedan μοντέλα του ομίλου Quattroporte και Ghibli, ενώ θα βασιστεί σημαντικά και στο πρωτότυπο Kubang, που είχε παρουσιαστεί το 2011.

Ως προς τα μηχανικά σύνολα, το νέο SUV θα κυκλοφορήσει με τρεις κινητήρες, έναν διπλό-turbo 3,0 λτ. V6, που θα αποδίδει 410 ίππους κι 550 Nm ροπής, καθώς κι έναν επίσης διπλό-turbo 3,8 λτ. V8 με 530 ίππους και 710 Nm ροπής. Επιπλέον θα υπάρχει κι ένα turbo-diesel μοτέρ V6 με 275 ίππους και 600 Nm ροπής, διαθέσιμο μόνο στην Ευρώπη. Σημειωτέον ότι όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο θα μεταφέρει την κίνηση και στους δύο άξονες, μέσω του νέου συστήματος 4κίνησης της Maserati.

TAGS