Με ρεαλιστικά και προσιτά προς τον καταναλωτή μοντέλα έχει γεμίσει φέτος το περίπτερο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Seat.

Λείπουν οι τυμπανοκρουσίες και τα πρωτότυπα, περισσεύει η ουσία. Ποιο σημαντική παρουσίαση της, είναι η πιο… οικογενειακή εκδοχή του Leon, το ST του μήκους 4.535 m και χώρου αποσκευών 587 lt! Περισσότερα για την estate έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου που θα έρθει στη χώρα μας στις αρχές του 2014, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κατά τη διάρκεια των επίσημων αποκαλυπτηρίων του, ο πρόεδρος της Seat, Γιούργκεν Στάκμαν, δήλωσε: «Το νέο Leon ST θα ανοίξει νέες πόρτες για την Seat προκειμένου να κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες τόσο σε επίπεδο retail όσο και σε επίπεδο fleet πωλήσεων. Οι πωλήσεις της μάρκας αυξάνονται παρά την πτωτική τάση της αγοράς. Θα αναπτύξουμε το Lεον ώστε να αποτελέσει τον δεύτερο ισχυρό πυλώνα ενός βιώσιμου μέλλοντος μας».

Παράλληλα οι Ισπανοί παρουσιάζουν άλλες δύο επιλογές για το συγκεκριμένο μοντέλο, που ξεχωρίζουν για τον οικολογικό τους χαρακτήρα, τα χαμηλά επίπεδά κατανάλωσης αλλά και εκπομπών ρύπων.

Η πρώτη είναι του Leon 1.6 TDI CR Ecomotive των 110 ίππων που σύμφωνα με τον κατασκευαστή καταναλώνει μόλις 3.2 lt / 100 km με εκπομπές CO2 85g/km. Πάντα σύμφωνα με τη Seat η αυτονομία του μπορεί να αγγίξει τα 1500 km! Θα είναι διαθέσιμο και στα τρία αμαξώματα με επίπεδο εξοπλισμού Reference και Style.

Η άλλη είναι του Leon 1.4 TGI φυσικού αερίου (CNG). Ίδιας ισχύος με τον προηγούμενο, προσφέρει στην κίνηση με CNG, ένα φάσμα 400 χιλιομέτρων με κατανάλωση 3,5 kg φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 94g/km. Ο κινητήρας βενζίνης προσφέρει πρόσθετη αυτονομία 900 χιλιομέτρων, που συνδυαστικά καταλήγει σε 1.300 χιλιόμετρα συνολική αυτονομία – πάντα σύμφωνα με τον κατασκευαστή.


 

TAGS