Το νέο Twingo θα κάνει ντεμπούτο το 2014, όπως και το smart, με κοινή πισωκίνητη πλατφόρμα, αλλά διαφορετικά χαρακτηριστικά διαθέτοντας πιθανότατα 3θυρο αλλά και 5θυρο αμάξωμα.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές εικόνες που εξασφαλίσαμε, η επόμενη γενιά του Twingo θα υιοθετεί έντονες καμπύλες σε όλο το αμάξωμα και θα διαθέτει 5θυρο αμάξωμα -ενώ πιθανότατα θα διατηρηθεί και το 3θυρο- καθώς θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Smart.

Πιο συγκεκριμένα, το γαλλικό μίνι στο εμπρόσθιο τμήμα φέρει μεγάλα φωτιστικά σώματα και προβολείς, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο επάνω μέρος του προφυλακτήρα, ενώ δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί ο τελικός σχεδιασμός. 

Επιπλέον θα κάθεται πάνω σε μια πισωκίνητη πλατφόρμα κι ένα μηχανικό σύνολο, επίσης τοποθετημένο στο πίσω μέρος, όπως το Smart, με το 0,9 TCe μοτέρ να είναι μια πολύ πιθανή λύση. 

Οι δυο εταιρείες λοιπόν (Renault-Daimler) έχουν επιβεβαιώσει τη συνεργασία τους και πάνω στα νέα smart & Twingo, αλλά, όσον αφορά το γαλλικό όμιλο κρατά επτασφράγιστο μυστικό, μέχρι την πρεμιέρα του Twingo το 2014, τις λεπτομέρειες. 


 

TAGS