Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Wolfgang Schreiber, η Bentley δεν θα προχωρήσει στην cabriolet έκδοση της Mulsanne, γιατί δεν υπάρχει ζήτηση. Αντίθετα, θα λανσάρει το 2016 το νέο της crossover.

Η αγγλική φίρμα μετά από το λανσάρισμα της ναυαρχίδας της, της πολυτελούς Mulsanne άρχισε να σκέφτεται και μια «ανοιχτή» εκδοχή της και μάλιστα το 2012 στο Pebble Beach Concours d' Elegance παρουσίασε ένα concept cabriolet του μοντέλου.

Δυστυχώς όμως, όπως παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Wolfgang Schreiber, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν στην κατασκευή του μοντέλου παραγωγής, καθώς, όπως δείχνουν οι μετρήσεις, δεν θα υπάρξει η αναμενόμενη ζήτηση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι μια cabrio Mulsanne θα μπορούσε να πουληθεί σποραδικά μόνο στην αγορά των Η.Π.Α. Αλλωστε, τον περασμένο χρόνο πουλήθηκαν μόνο 1169 Mulsanne (sedan), γεγονός που επιβεβαιώνει τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Από την άλλη, όπως επισημαίνει ο Schreiber, η εταιρεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην κατασκευή του νέου και πολυτελούς crossover της, ώστε να λανσαριστεί μέχρι το 2016.


 

TAGS