Το Qoros 3 είναι το πρώτο κινέζικο μοντέλο, που απέσπασε 5 αστέρια στο EuroNCAP και θα πωλείται στη Σλοβακία στην τιμή των 20.960 ευρώ, ενώ αργότερα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery Automotive, σε συνεργασία με ισραηλινούς επενδυτές κατασκεύασε το πρώτο μοντέλο (παραγωγής) της, το Qoros 3, το οποίο ύστερα από πολλές εκδοχές σε πρωτότυπη μορφή, παρουσιάστηκε ως sedan στην Έκθεση της Γενεύης και ξεκίνησε να πωλείται στις ανατολικές αγορές.

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία μέσα στον μήνα θα αρχίσει τις πωλήσεις του μοντέλου και στη Σλοβακία με τιμή 20.960 ευρώ. Επίσης, φαίνεται ότι η κινεζική εταιρεία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Ευρώπη, καθώς βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργατών, ώστε να αναπτύξει το δίκτυο πωλήσεων σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο τα επόμενα χρόνια.

Ας σημειωθεί ότι το κινέζικο σεντάν μοντέλο απέσπασε και 5άστερη βαθμολογία στο EuroNCAP , με γενικά καλό ποσοστό ασφαλείας σε όλους τους τομείς μέτρησης, κάτι που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα από τα υπόλοιπα μοντέλα της Κίνας.

Αναλυτικά τα στοιχεία του Qoros 3 sedan είναι τα εξής:

Προστασία ενηλίκου: 95%
Προστασία παιδιού: 87%
Προστασία πεζών: 77%
Συστήματα ασφαλείας: 81%

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτά τα αποτελέσματα θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της κινεζικής μάρκας, καθώς στο εργοστάσιό της στην Κίνα προβλέπεται να αυξηθεί η παραγωγή οχημάτων στα 450.000 ετησίως (από 150.000 που είναι τώρα).