Μπορεί η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και να απέχει από την εφαρμογή της στους δρόμους των πόλεων, ωστόσο κάποιες εταιρείες πρωτοπορούν στον τομέα αυτό.

Μία εξ αυτών είναι η Nissan, που έλαβε σχετική διάκριση στην στην έκθεση CEATEC της Ιαπωνίας, για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Η συγκεκριμένη διάκριση αφορά την καλύτερη τεχνολογία, προϊόν ή υπηρεσία που παρουσιάζεται στην έκθεση CEATEC JAPAN 2013 και είναι το αποτέλεσμα μιας ανεξάρτητης κριτικής επιτροπής από Αμερικανούς δημοσιογράφους, που ειδικεύονται στον τομέα της πληροφορικής και των τεχνολογιών.

Η κριτική επιτροπή που απονέμει το βραβείο,  εστιάζει σε κριτήρια όπως η χρησιμότητα της βραβευθείσας τεχνολογίας, στο αν καλύπτει νέες καταναλωτικές ανάγκες, στη λειτουργικότητα της, αλλά και  στην καινοτομία της. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που μια αυτοκινητοβιομηχανία  κατακτά το εν λόγω βραβείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Nissan έχει δεσμευτεί να λανσάρει το πρώτο της μοντέλο με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης το 2020. Η εν λόγω τεχνολογία αποτελεί τη φυσική προέκταση συστήματος Nissan Safety Shield που κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το νέο Note. Περιλαμβάνει ένα πακέτο λειτουργιών όπως προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας  (Lane Departure Warning), καθώς  και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System.

 

TAGS