Η Toyota δήλωσε ότι το GT 86 cabrio θα κατασκευαστεί με βάση το πρωτότυπο FT-86 Open και το κινητήρα του GT 86 coupe αργότερα, μετά από τη διετία 2014-2015.

Αρχικά, υπήρξαν φήμες ότι η Toyota δεν θα κατασκεύαζε εν τέλει το «ανοιχτό» GT 86 λόγω κόστους και επειδή δεν θα έχει την ανάλογη ζήτηση. Ο υπεύθυνος του project όμως, Tetsuya Tada, τόνισε ότι δεν ακυρώνεται η διαδικασία, απλώς αναβάλλεται. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι το GT 86 cabriolet δεν θα μπει στην παραγωγή την επόμενη διετία (2014-2015), αλλά θα καθυστερήσει, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα τελικά θα δημιουργηθεί.

Από την άλλη στη Γενεύη είχε παρουσιαστεί το concept FT-86 Open, το οποίο θεωρήθηκε ότι θα είναι η σχεδιαστική βάση του GT 86 cabriolet και άρα σύντομα θα βλέπαμε στην παραγωγή το «ανοιχτό» μοντέλο. Αυτό όμως άλλαξε ως προς τον χρονικό ορίζοντα.

Τέλος, όταν αποφασιστεί να μπει στην παραγωγή το εν λόγω supercar, το μηχανικό σύνολο από τη Subaru, που τροφοδοτεί και το GT 86 coupe, θα είναι διαθέσιμο με το 2λιτρο επίπεδης διάταξης 4κύλινδρο μοτέρ (D-4S τεχνολογίας), που αποδίδει 200 ίππους και 205 Nm ροπής.