Ο Paul Hembery πρότεινε στον Alonso να ζητήσει συμβουλές από τον Vettel για το πώς να διαχειρίζεται τα ελαστικά του.

Τα ελαστικά και η διάρκεια ζωής τους μονοπώλησαν για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του 14ου Grand Prix της σεζόν στην πίστα της Κορέας.

Ο Fernando Alonso μετά τον αγώνα δήλωσε, πως δεν μπορούσε να πιέσει με τα συγκεκριμένα ελαστικά, καθώς αυτό θα τα κατέστρεφε.

Ωστόσο, αυτά τα σχόλια φάνηκε πως ενόχλησαν τον αγωνιστικό διευθυντή της Pirelli, Paul Hembery, ο «μετέφερε» στον Ισπανό, πως είναι απογοητευτικό για έναν πιλότο της κλάσης του να κάνει τέτοια σχόλια, ενώ πρόσθεσε πως αν θέλει μπορεί να ρωτήσει τον Vettel, για να μάθει πώς να διαχειρίζεται τα ελαστικά του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Σίγουρα ο Alonso είναι ένας από τους κορυφαίους πιλότους της Formula 1, συνεπώς το να ακούμε τέτοια σχόλια μας προκαλεί απογοήτευση, δεν περιμένεις τέτοια συμπεριφορά από ένα πρωταθλητή», είπε αρχικά, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον συμβουλέψω να ρωτήσει τον μελλοντικό τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή πώς να παίρνει το μέγιστο από τα ελαστικά του», κατέληξε ο Hembery.

Ωστόσο, ο Ισπανός πιλότος της Ferrari δεν ήταν ο μοναδικός που είχε παράπονα από τα ελαστικά της Pirelli, με τον Webber να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του, αλλά και τον Perez να βλέπει το ελαστικό του να κλατάρει κατά τη διάρκεια του αγώνα.