Λίγους μήνες μετά την παρθενική της εμφάνιση, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ, η νέα αγωνιστική McLaren είναι έτοιμη για τις πίστες του κόσμου!

Με κόστος απόκτησης 230 χιλιάδες ευρώ (στη… βασική έκδοση και προ-φόρων, η MP4-12C GT Sprint αποτελεί το νέο δημιούργημα της McLaren GT – του αγωνιστικού δηλαδή τμήματος της McLaren Automotive που στεγάζεται στην παλιά έδρα όλης της εταιρείας, στο Ουόκινγκ της Μεγάλης Βρετανίας.

Εκεί «γεννιούνται» όλες οι McLaren 12C για αγώνες πίστας, όπως οι 12C GT3, 12C GT Can-Am Edition και τώρα 12C GT Sprint. Σχεδιασμένη και εξελιγμένη καθαρά για πίστα, διατηρεί όλα τα προτερήματα της έκδοσης παραγωγής στην οποία και βασίζεται, ενσωματώνοντας όμως πληθώρα αναβαθμίσεων. Όπως για παράδειγμα στο τεχνολογικό μέτωπο, συναντάμε το προγραμματισμένο εκ νέου σύστημα Proactive Chassis Control (PCC), συστήματα Brake Steer και Active Airbrake.

Αντίθετα, έχει αφαιρεθεί κάθε σύστημα… άνεσης που δεν είναι απαραίτητο στις αγωνιστικής δραστηριότητες, πράγμα εύλογο αφού στόχος είναι το χαμηλότερο δυνατό βάρος. Η 12C GT είναι φτιαγμένη γύρω από το MonoCell σασί από ανθρακονήματα που ζυγίζει μόλις 75 κιλά και περιλαμβάνει τον κλωβό ασφαλείας και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που έχουμε δει και στη 12C GT3.

Ώθηση παίρνει από τον γνωστό M838T V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3.8 lt που αποδίδει 625PS και συνεργάζεται με το επίσης γνωστό κιβώτιο 7 σχέσεων και διπλού συμπλέκτη.

TAGS