Στη Force India ανησυχούν πως η άνοδος της Sauber θα τους ρίξει στην 7η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Η ομάδα από το Hinwill από τη Monza και μετά έχει ανεβάσει ρυθμό με τερματισμούς στο μέσον της 10άδας, ενώ η ομάδα του Vijay Mallya συνεχώς χάνει έδαφος.

Οι άνθρωποι της Force India κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν την 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών αλλά στους η Sauber έχει κλείσει τη διαφορά στους 17 βαθμούς με 4 αγώνες να απομένουν.

«Αυτοί είναι τώρα στην κατάσταση που βρισκόμασταν εμείς στην αρχή της χρονιάς και αυτό μας κάνει να ανησυχούμε. Η τελική θέση στο πρωτάθλημα έχει μεγάλη οικονομική σημασία»,τόνισε αρχικά ο επικεφαλής της ομάδας, Bob Fernley, για να συνεχίσει:

«Πέρυσι ήμασταν 7οι και αν η Sauber τελικά μας νικήσει φέτος θα τερματίσουμε και πάλι 7οι. Ελπίζαμε το λιγότερο στην 6η θέση. Πολύ απλά δεν έχουμε την ταχύτητα και παλεύουμε στην ουρά της 10άδας όταν η Sauber βρίσκεται μέσα στη 10άδα. Στη Suzuka ήμασταν καλύτεροι απ' ότι περιμέναμε και αυτό είναι θετικό σημάδι. Άλλο ένα μικρό βήμα προόδου θα μας βοηθήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ομάδα από το Silverstone πιστεύει ότι αυτή η μεγάλη άνοδος της Sauber, αλλά και η δική της μεγάλη πτώση στην απόδοση, οφείλεται στην αλλαγή των ελαστικών της Pirelli στην Ουγγαρία.