Την πρώτη ηχητική καταγραφή του νέου κινητήρα της Honda για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 του 2015 μπορούν να «απολαύσουν» οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Ο νέος κινητήρας της Honda θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 το 2015 στα πλαίσια κοινού προγράμματος με τη McLaren. Η Honda θα είναι υπεύθυνη εξέλιξης / παραγωγής του κινητήρα και του συστήματος ανάκτησης της ενέργειας ενώ η McLaren θα αναλάβει την εξέλιξη και κατασκευή του σασί του μονοθεσίου καθώς και τη διοίκηση της νέας ομάδας McLaren Honda.

Ο Πρόεδρος της Honda Motor Europe Ltd,  Manabu Nishimae σχολίασε: «Είναι συναρπαστικό να ακούσει κανείς τον ήχο του νεογέννητου κινητήρα της Formula 1 για πρώτη φορά . Οι μηχανικοί μας εργάζονται σκληρά για την ανάπτυξη του κινητήρα και όλοι ανυπομονούμε για την έναρξη της σεζόν του 2015 . "

Από το 2014 , οι νέοι κανονισμοί του Πρωταθλήματος της F1 απαιτούν τη χρήση κινητήρα V6-1.6 λίτρων άμεσου ψεκασμού, υπερτροφοδοτούμενο,  εφοδιασμένου με συστήματα ανάκτησης ενέργειας . Η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των κινητήριων τεχνολογιών και η πρόκληση των αγώνων αποτέλεσαν τα βασικά κριτήρια για την απόφαση της Honda να συμμετάσχει στην F1. Καθ’ όλη την πορεία της η Honda εργάζεται πυρετωδώς στην βελτίωση της απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης καθώς επίσης και στην ανάπτυξη συστημάτων για τη διαχείριση της ενέργειας, όπως είναι τα υβριδικά συστήματα. 

Η συμμετοχή της εταιρείας στο Πρωτάθλημα της Formula 1 με αυτούς τους νέους κανονισμούς θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την τεχνολογική πρόοδο και στους δύο αυτούς τομείς . Επιπλέον, μια νέα γενιά μηχανικών της Honda θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις συγκινήσεις από τη συμμετοχή της εταιρείας στο κορυφαίο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Ευρώπη στο Milton Keynes της Μεγάλης Βρετανίας από τον Ιούνιο του 2014.