Μια ακόμα αλλαγή που θα δούμε στην F1 το 2014 είναι το κατώτερο όριο κιλών το οποίο αυξάνεται μεν αλλά όχι αρκετά, σύμφωνα με τους οδηγούς.

Είναι αναπόφευκτο τα μονοθέσια του της επόμενης χρονιάς να είναι βαρύτερα λόγω των νέων έξτρα εξαρτημάτων όμως αυτό επηρεάζει σημαντικά τους οδηγούς.

Το κατώτερο όριο βάρους φέτος είναι στα 642 κιλά και από του χρόνου θα γίνει 690 κιλά.

Οι πιο μεγαλόσωμοι οδηγοί πρόκειται να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα καθώς θα χρειαστεί να χάσουν κιλά ώστε να μην έχουν περισσότερο βάρος από τους υπόλοιπους.

Όμως σύμφωνα με τον Jenson Button αυτό είναι πολύ άδικο καθώς πολλοί δεν μπορούν να χάσουν άλλα κιλά. Ο ίδιος ζυγίζει 74 κιλά...

«Το βάρος είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο άσχημα μπορεί να εξελιχθεί. Σίγουρα όμως θα κάνει την κατάσταση περίεργη. Κάθε χρόνο ξεκινάμε με έρμα στο μονοθέσιο αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς το μονοθέσιο βαραίνει καθώς τοποθετούμε εξαρτήματα σε αυτό», δήλωσε αρχικά, για να συνεχίσει:

«Του χρόνου καμία ομάδα δεν θα ξεκινήσει με έρμα και κατά τη διάρκεια της χρονιάς η κατάσταση θα χειροτερέψει. Αυτό επηρεάζει τους βαρύτερους οδηγούς και είναι πολύ άδικο να σου λένε να χάσεις βάρος διότι κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να χάσουν άλλο. Δεν χρειάζεσαι μόνο τα κόκαλά σου αλλά και μύες για να οδηγήσεις ένα μονοθέσιο F1. Οπότε αυτό είναι άδικο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να ανεβάσουμε το κατώτερο όριο κατά 10 κιλά. Αυτό δεν θα επηρέαζε σχεδόν κανέναν του χρόνου, και είναι πολύ εύκολο να γίνει. Πραγματικά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την καριέρα ενός οδηγού και αξίζει να πιέσουμε γι' αυτόν τον σκοπό».

Ο Nico Hulkenberg είναι ένας ακόμα οδηγός που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα:

«Νομίζω ότι υπήρχε μια παρόμοια κατάσταση το 2009 όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το KERS και οι οδηγοί έπρεπε να μειώσουν το βάρος τους. Δυστυχώς είμαι αυτός που είμαι. Είμαι ψηλός με αποτέλεσμα να είμαι πιο βαρύς, όμως όχι τόσο όσο μερικοί άλλοι οδηγοί», τόνισε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει:

«Δεν είναι στο χέρι μου αλλά ίσως θα έπρεπε να ανεβάσουν λίγο το κατώτερο όριο βάρους. Θα ήταν πιο δίκαιο καθώς μπορείς να έχεις πλεονέκτημα στην κατανομή βάρους αν είσαι 10-15 κιλά ελαφρύτερος»,δήλωσε ο Hulkenberg.

TAGS