Έναν από τους Θρύλους του Moto GP αποτελεί από σήμερα ο Κέισι Στόνερ. Ο Αυστραλός μπήκε στο Hall of Fame, όπου βρίσκονται αναβάτες με μεγάλη ιστορία και μεγάλο όνομα στη μεγάλη κατηγορία στο περιθώριο του Γκραν Πρι της Αυστραλίας. Ωστόσο, δήλωσε πως μερικές φορές πιστεύει ότι δεν του αξίζει αυτός ο όρος.

«Είναι πολύ ιδιαίτερο. Φάνηκε σχεδόν απραγματοποίητο, όταν μου προσφέρθηκε, αλλά δε θα το απέρριπτα. Εκτιμώ που είμαι δίπλα σε αναβάτες όπως αυτοί, ακόμα κι αν μερικές φορές νιώθω ότι δεν αξίζω να είμαι εκεί. Είμαι πολύ υπερήφανος για τα κατορθώματα που είχαμε στα Γκραν Πρι.

Δεν είχαμε την επιτυχία που ελπίζαμε στις μικρότερες κατηγορίες, όμως με το Moto GP τα τελευταία χρόνια είμαστε πάντα υπερήφανοι για ό,τι πετύχαμε. Είναι προνόμιο για μένα προστίθεμαι σε μια λίστα με τέτοιους ανθρώπους», ήταν τα λόγια του. Για την εξέλιξη αυτή μίλησε και ο Καρμέλο Εζπελέτα, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να έχουμε τον Κέισι εδώ μαζί μας σήμερα και να τον βάλουμε στο Hall of Fame με τους θρύλους του Moto GP. Ο Κέισι είναι ένας απίστευτος αναβάτης για μας και πραγματικά ένας θρύλος σ' όλο τον κόσμο. Πραγματικά εκτιμώ που τον έχουμε εδώ. Μιλήσαμε πέρυσι στη Βαλένθια, στο τέλος του πρωταθλήματος, του το πρότεινα, είπε ότι θα ήταν πολύ χαρούμενος γι' αυτό και συμφωνήσαμε να γίνει εδώ.

Είναι πολύ σημαντικό που βλέπουμε τον Κέισι και την οικογένειά του εδώ και είμαστε χαρούμενοι. Είναι μέρος της ιστορίας μας και πρέπει να είναι εδώ», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του σπορ. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ο Στόνερ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση πέρυσι έχοντας 2 τίτλους, 38 νίκες, 69 παρουσίες στο βάθρο, 39 pole position και 1815 βαθμούς σε 115 αγώνες.