Τη συμμαχία της με τη General Motors επανεξετάζει η PSA Peugeot-Citroen - ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στην Ευρώπη, μετά τη VW - προειδοποιώντας ότι η μεταξύ τους συνεργασία ενδεχομένως να μην αποφέρει την προσδοκώμενη εξοικονόμηση δαπανών, ύψους 2 δισ. δολαρίων ετησίως.

Όπως ανακοίνωσε η PSA Peugeot-Citroen, το σχέδιο για την από κοινού ανάπτυξη με την GM μίας νέας πλατφόρμας οχημάτων βρίσκεται υπό αναθεώρηση, όπως και οι υπόλοιποι όροι της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες καταβάλλουν προσπάθειες για τη μείωση των δαπανών στην Ευρώπη. Από τη στιγμή, όμως, που δεν διαφαίνονται ακόμη στον ορίζοντα ενδείξεις σημαντικής βελτίωσης της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτων, προσπαθούν να περιορίσουν το κόστος στις υπολειτουργούμενες μονάδες παραγωγής.

Peugeot και GM υπολόγιζαν σε μία μεταξύ τους συμμαχία για την εξοικονόμηση 1 δισ. δολαρίων η καθεμία ετησίως έως το 2015, μέσω της κοινής ανάπτυξης νέας πλατφόρμας για μικρού μεγέθους αυτοκίνητα. Οι δύο πλευρές είχαν «σφραγίσει» πέρυσι τη συμμαχία τους, με την GM να αποκτά μερίδιο 7% στην Peugeot-Citroen αποτελώντας το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της γαλλικής εταιρείας αυτοκινήτων, μετά την οικογένεια Peugeot.