Αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να αποκαλυφθεί η νέα Μustang, σε μία ειδική εταιρική παρουσίαση- εκδήλωση που θα γίνει στην Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Mustang θα είναι ακόμα ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο της Ford, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής των Αμερικανών να κατασκευάζουν αυτοκίνητα για όλο τον κόσμο και όχι, άλλα για την Ευρώπη και άλλα για την αγορά της Αμερικής.

Έτσι λοιπόν, από το 2014 θα δούμε για πρώτη φορά τη νέα Mustang να είναι στις εκθέσεις της Ford ανά την Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρία μηχανικά σύνολα. Έναν ατμοσφαιρικό V6 3,8lt. απόδοσης 300 ίππων και 39,0 kgm ροπής. Ο δεύτερος θα είναι τετρακύλινδρος Turbo 2,4lt. απόδοσης 310PS, ενώ στην κορυφή θα τοποθετηθεί ένας V8, 4.9lt. απόδοσης 430PS.

Δεν αποκλείεται αργότερα οι Αμερικανοί να κάνουν την έκπληξη και να παρουσιάσουν για την Ευρωπαϊκή αγορά και έναν turbo 2λιτρο κινητήρα, απόδοσης περίπου 250 PS. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται με τέσσερα (!) κιβώτια ταχυτήτων: 6τάχυτο και 7τάχυτο μηχανικό και 6τάχυτο και 10τάχυτο αυτόματο!

Η τιμή εκκίνησης στην Αμερικανική αγορά εκτιμάται πως θα είναι στα 25.000 δολάρια…

TAGS