Μέχρι το 2015 η Toyota φιλοδοξεί να έχει βγάλει στην παραγωγή το αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου και στην έκθεση του Τόκιο (20/11 – 1/12) θα κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Ιάπωνες θα κάνουν πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες, μία εκ των οποίων αφορά το εικονιζόμενο FCV Concept. Το FCV (Fuel Cell Vehicle) προσφέρει αυτονομία 500 km και η τροφοδοσία του με υδρογόνο διαρκεί μόλις τρία λεπτά, περίπου όσο και με συμβατικά καύσιμα.

Η Toyota ανακοινώνει ότι η ισχύς του ξεπερνά τα 136 PS. Ως αυτοκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο, εκπέμπει στο περιβάλλον μόνο νερό. Σχεδιαστικά αποτελεί εξέλιξη του πρωτότυπου FCV-R της Φρανκφούρτης, έχοντας μεγαλύτερες διαστάσεις και εικόνα πλέον που δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά σε εκείνη ενός αυτοκινήτου παραγωγής.

Το 4θυρο sedan έχει μήκος 4,87 m και στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες. Το πλάτος του φθάνει το 1,81 m και το ύψος το 1,53 m (το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,78 m). Στο εμπρός μέρος κυριαρχούν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, ενώ οι σχεδιαστές της Toyota εμπνεύστηκαν από τα καταμαράν για τον πίσω προφυλακτήρα.

TAGS