Την απάντησή του στις κριτικές ότι κερδίζει λόγω μονοθεσίου έδωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός τόνισε πως η ιστορία έχει γράψει ότι πάντα κέρδιζε ο συνδυασμός καλύτερου πιλότου και καλύτερου μονοθεσίου και ότι έτσι γίνεται και τώρα. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δε σκέφτεται το ενδεχόμενο να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα, παρά μόνο το να μείνει στη Red Bull, με την οποία δήλωσε χαρούμενος.

«Πιστεύω γενικά σαν πιλότος πάντα έχεις στόχο να είσαι στην καλύτερη ομάδα και νομίζω ότι αν κοιτάξεις πίσω στην ιστορία της Formula1, πάντα οι καλύτεροι πιλότοι κέρδιζαν αγώνες και τίτλους με τις καλύτερες ομάδες. Μπορεί να κάνω και λάθος σ' αυτό, αλλά είμαι χαρούμενος εκεί που είμαι. Είμαι με μια εκ των καλύτερων ομάδων και στην τελική έχει να κάνει με σένα και αν είσαι ευχαριστημένος.

Τώρα είμαι, αγωνίζομαι με τη Red Bull και δε σκέφτομαι να πάω κάπου αλλού. Είμαι χαρούμενος που μένω εδώ. Την επόμενη χρονιά θα έρθει και ο Ντάνιελ (Ρικιάρντο), τον οποίο πιστεύω ότι είναι δύσκολο να κρίνω αυτή τη στιγμή, όμως είμαι σίγουρος πως θα κάνει καλή δουλειά», ανέφερε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.