Μετά από επτά χρόνια παρουσίας στους δρόμους και πάνω από 200.000 κομμάτια συνολικές πωλήσεις, σταματά η παραγωγή του Toyota FJ Cruiser.

Ο λόγος, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, είναι η πτώση των πωλήσεων του συγκεκριμένου μοντέλου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι το 2012 πωλήθηκαν μόλις 13.000 κομμάτια FJ Cruiser.

Προς τιμήν του FJ, η Toyota παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στην Έκθεση SEMA, που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas των Η.Π.Α., μία συλλεκτική έκδοση, την FJ Cruiser Ultimate Edition.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για εκτός δρόμου διαδρομές, το FJ Ultimate Edition ανεβάζει τον πήχη σε ότι αφορά την ικανότητα του  στο off-road, καθώς έχει αναβαθμιστεί στα σημεία. Πρώτα από όλα στην ανάρτηση, για την οποία υπεύθυνη είναι η TRD, το τμήμα αγωνιστικής εξέλιξης της Toyota. Η νέα ανάρτηση περιλαμβάνει αμορτισέρ της Bilstein και ειδικά ελατήρια, τα οποία χαρίζουν μεγαλύτερη απόσβεση, άρθρωση και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση του FJ Cruiser είναι εφοδιασμένη με μία νέα μπροστινή ποδιά, η οποία βελτιώνει τη γωνία προσέγγισης, αλλά και προστατεύει το πάτωμα.

Το Toyota FJ Cruiser Ultimate Edition είναι διαθέσιμo αποκλειστικά σε τετρακίνητη έκδοση, η οποία διαθέτει ενεργό έλεγχο πρόσφυσης (A-TRAC), σύστημα Crawl Control το οποίο ελέγχει αυτόματα τον κινητήρα και τα φρένα για να διατηρεί μια σταθερή ταχύτητα κίνησης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλείδωμα πίσω διαφορικού. Για όσους ενδιαφερόμενους, υπομονή μέχρι τις αρχές του 2014, όπου και θα κυκλοφορήσει επίσημα η νέα έκδοση, αλλά βιαστείτε γιατί η παραγωγή του θα είναι μόλις 2.500 μοντέλα.