Η ιταλική μάρκα Quadro θα λανσάρει το πρώτο τετράτροχο σκούτερ. Θα ονομάζεται Quadro 4 και θα διαθέτει το ίδιο υδροπνευματικό σύστημα κλίσεων στις στροφές, που χρησιμοποιείται ήδη στο τρίτροχο σκούτερ Quadro 350D.

Και τα δύο ζεύγη των τροχών εφοδιάζονται με ειδικά αμορτισέρ συμπιεσμένου αέρα, τα οποία ρυθμίζουν την κλίση των τροχών κατά την οδήγηση. Έτσι μπορεί να «πλαγιάσει» κανονικά το Quadro 4 στις στροφές.

Η ιδέα των Ιταλών δεν είναι καινούρια. Η Quadro είχε παρουσιάσει ήδη το 2010 το μοντέλο Quadro 4D, προβλεπόταν μάλιστα να λανσαριστεί το 2011 με τιμές εκκίνησης γύρω στα 9.000 ευρώ. Μία δεύτερη προσπάθεια είχε κάνει η εταιρεία το φθινόπωρο του 2012 με τη μελέτη Parkour.

Στο συγκεκριμένο μοντέλο, που πιάνει τα 120 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα, λειτουργεί ένας υδρόψυκτος μονοκύλινδρος –και τετραβάλβιδος- κινητήρας χωρητικότητας 346 κ.εκ. με 27 ίππους ισχύ. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται με αυτόματο σαζμάν, το βάρος της μηχανής αγγίζει τα 240 κιλά και το ρεζερβουάρ έχει 15 λίτρα χωρητικότητα.