Σε διαρκή… οργασμό δημιουργικότητας βρίσκονται στην Volvo. Oι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Σουηδοί ετοιμάζουν μία σπορτιφ… λιμουζίνα, που θα τεθεί αντιμέτωπη με το Audi A7 και την Mercedes CLS.

Βάση του αυτοκινήτου θα είναι το πρωτότυπο Concept You (φωτογραφίες), που παρουσιάστηκε το οποίο συνδυάζει την κομψή εξωτερική εμφάνιση τύπου κουπέ με ένα πολυτελές high-tech εσωτερικό, που επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος μέσω της κορυφαίας τεχνολογίας smart pad. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συναντάμε ένα συνδυασμό κορυφαίας τεχνολογίας smart pad και τεχνικής υψηλού επιπέδου.

«Τα smart phones και τα smart pads έφεραν μια νέα εποχή στην κινητή ψυχαγωγία. Στο Volvo χρησιμοποιούμε έναν αριθμό από οθόνες αφής για να αντικαταστήσουμε κουμπιά και χειριστήρια, με σκοπό να είναι ο οδηγός πλήρως συνδεδεμένος με το αυτοκίνητό του και να έχει τον πλήρη έλεγχο» ο σχεδιαστής της Volvo Πήτερ Χόρμπουρι.

Το κέντρο ελέγχου αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: την ψηφιακή οθόνη πληροφόρησης οδηγού (DIM – Driver Information Monitor), ένα σύστημα προβολής ενδείξεων στο παρμπρίζ (head-up display), μία οθόνη αφής στο ανώτερο τμήμα της κεντρικής κονσόλας και μία οθόνη αφής μεταξύ των δύο ανεξάρτητων πίσω καθισμάτων. Το κατασκευασμένο από ξύλο και δέρμα τιμόνι συνοδεύεται από αλουμινένια paddles με ενσωματωμένες οθόνες αφής.

TAGS