Η κινηματογραφική περιπέτεια «Rush» που αφορούσε στην επική κόντρα των Νίκι Λάουντα και Τζέιμς Χαντ στο πρωτάθλημα F1 του 1976 ενέπνευσε ένα πελάτη της Ferrari να ζητήσει μία 458 διαφορετική από τις άλλες!

Έχοντας ως ήρωα λοιπόν τον Αυστριακό οδηγό αλλά και αρκετά μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό ώστε να ζητάει από την ιταλική μάρκα να εναρμονίσει ένα μοντέλο της στα «θέλω» του, ο νέος ιδιοκτήτης της 458 Italia που σας παρουσιάζουμε, μπορεί να υπερηφανεύεται πως σαν τη δική του, δεν υπάρχει άλλη!

Έχει σαφές επιρροές από τα χρώματα που είχαν τα μονοθέσια της Σκουντερία στα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν και με ηγέτη τον Λάουντα κατέκτησε τρεις συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών (1975,1976, 1977) και δύο οδηγών (1975, 1977).

Η 458 Italia… «Lauda Edition» (αν κι η Ferrari δεν προέβη σε τέτοια… επισημοποίηση των επιρροών – εύλογα καθώς ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει εξέχουσα θέση στην ομάδα F1 της ανταγωνιστικής Mercedes) είναι κόκκινη, με λευκή οροφή, έχοντας τα χρώματα της ιταλικής σημαίας να τη διασχίζουν, με χρυσές ζάντες. Συνδυασμός που προέκυψε από συνεργασία σχεδιαστών του στιλιστικού και του εμπορικού τμήματος στο Μαρανέλο.

Στο εσωτερικό του διθέσιου μοντέλου, συναντάμε τα χρώματα της ιταλικής σημαίας τόσο στα καθίσματα όσο και στη κεντρική κονσόλα. Χαρακτηριστικά επίσης τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα με τις κόκκινες ραφές.

Στον V8 κινητήρα χωρητικότητας 4.5lt δεν έχουν γίνει επεμβάσεις, εξακολουθεί να αποδίδει 570 PS.