«Διασώθηκε» το Ράλι Ακρόπολις και θα σηκωθεί και πάλι σκόνη στις χωμάτινες διαδρομές της Πελοποννήσου από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου 2014.

Ο διεθνής αγώνας που χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC), που τελεί υπό τη σκέπη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο ελληνικός αγώνας θα παραμείνει εκτός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για την επόμενη χρονιά, τόσο η FIA όσο και η Eurosport Events, που είναι η εταιρεία πίσω από την επιτυχημένη προώθηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, εξέφρασαν την επιθυμία τους για ένταξη του Ράλι Ακρόπολις στο θεσμό το 2014, κάτι που βρήκε σύμφωνη την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα.

Η διαδρομή θα χαραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, ενώ για πέμπτη φορά το Αρχηγείο του Ράλι Ακρόπολις θα στεγαστεί σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι.

Στον διήμερο αγώνα του Μάρτη, τα αγωνιστικά χιλιόμετρα κάθε ημέρας θα είναι περίπου 120, ενώ ο αγώνας έπειτα και από έγκριση της ΟΜΑΕ θα προσμετρά ως δύο ξεχωριστοί γύροι και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι.