Το μικρομεσαίο ιταλικό μοντέλο ανανεώθηκε, αποκτώντας μια ακόμη κομψότερη εμφάνιση. Η ανανεωμένη Giulietta είναι διαθέσιμη στη χώρα μας σε τιμές που ξεκινούν από τα 17.900 ευρώ.

Η μικρομεσαία ιταλίδα ανανεώθηκε σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματός της, ενίσχυσε την γκάμα των κινητήρων της, ενώ παράλληλα ήρθε για να προβάλλει ακόμη περισσότερο την εσωτερική της ποιότητα.

 Εξωτερικά, στο εμπρόσθιο τμήμα οι προβολείς ομίχλης αποκτούν χρωμιομένους δακτυλίους, ενώ ο θυρεός της Giulietta εμφανίζεται ανανεωμένος.

 Για τους τροχούς, η Alfa Romeo ετοίμασε 3 νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου (διαστάσεων 16, 17 και 18 ιντσών), ενώ η παλέτα των εξωτερικών χρωματισμών διευρύνεται με την προσθήκη 3 νέων χρωμάτων (Moonlight Pearl, Anodizzato Blue και Χάλκινο). Στα αξιοπρόσεχτα χαρακτηριστικά της Giulietta παραμένουν τα εμπρόσθια φωτιστικά με LED φώτα ημέρας, αλλά και τα μοναδικής αισθητικής πίσω φωτιστικά, επίσης με LED.

Στο εσωτερικό της ανανεωμένης Giulietta, οι αλλαγές αφορούν στην ενίσχυση τόσο της εργονομίας, όσο και της αίσθησης ποιότητας. Στο πρώτο κομμάτι, η Alfa Romeo βάζει στο κέντρο της κονσόλας μια νέα οθόνη αφής για το χειρισμό του νέου συστήματος πολυμέσων Uconnect, σε μέγεθος 5 ή 6,5 ιντσών. Με τον τρόπο αυτό, διευκολύνεται η χρήση του ηχοσυστήματος και του συστήματος πλοήγησης, ενώ παράλληλα διευρύνεται και η συνδεσιμότητα εξωτερικών πηγών ήχου και video, μέσω νέων υποδοχών για media player, iPod, iPhone, smartphones κ.λπ.

Κινητήρες με χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων της ανανεωμένης Giulietta διατηρεί τους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης του προ-ανανέωσης μοντέλου, με βελτιωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα εντάσσει και ένα νέο 2λιτρο diesel. To μηχανικό αυτό σύνολο φέρει σύστημα άμεσου ψεκασμού common rail 3ης γενιάς με νέα διαχείριση της έκχυσης καυσίμου, ενώ παράλληλα διαθέτει και μια νέα τουρμπίνα μικρών διαστάσεων. Επιπλέον, η ισχύς του φθάνει στους 150 ίππους στις 3.750 σ.α.λ., ενώ η ροπή του ανέρχεται στο εντυπωσιακό νούμερο των 380 Nm, διαθέσιμων από τις 1.750 σ.α.λ. Η κατανάλωσή του μειώνεται στα 4,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 110 γρ./χλμ. 

Στις υπόλοιπες επιλογές, οι 3 κινητήρες βενζίνης 1,4 TP 105 PS, 120 PS και 170 PS έρχονται με μειωμένες εκπομπές ρύπων (από 1 έως 3 γρ./χλμ.), ενώ η έκδοση των 170 ίππων μειώνει την κατανάλωση στα 5,7 λτ./100 χλμ. (από 5,8 λτ./100 χλμ.). Διαθέσιμη είναι και η κορυφαία έκδοση 1,75 TP 235 PS, αλλά και οι diesel 1,6 λτ. 105 PS και 2,0 λτ. 170 PS, με τον πρώτο να έχει μέση κατανάλωσή 4,0 λτ./100 χλμ.(-0,4 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές ρύπων 104 γρ./χλμ. (-10 γρ./χλμ.).

TAGS