Έναν πραγματικό Ninja θα στείλει από το 2015 η Honda, για να νικήσει τα πυραυλοκίνητα μοντέλα της κόμπακτ κατηγορίας.

Ο μελλοντικός ιάπωνας πολεμιστής θα είναι το Honda Type-R της επόμενης γενιάς, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την παρέα του VW Golf GTI, του Ford Focus ST και του Opel Astra OPC. Η Honda δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι κινητήρες του νέου Type-R θα αποδίδουν τουλάχιστον 300 άλογα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, εκτιμάται ότι θα επιταχύνει το ιαπωνικό πυραυλάκι από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από έξι δευτερόλεπτα.

Αδιαμφισβήτητος στόχος του είναι επίσης να σοκάρει τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του συντρίβοντας το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ κάτω από τα οκτώ λεπτά. Σήμερα βρίσκεται στα 8 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα.

Ο σκληροπυρηνικός χαρακτήρας του επόμενου Civic Type-R αποτυπώνεται και σε ορισμένες άλλες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα δεν θα εξοπλιστεί με κόφτη, οπότε θα μπορούν να ξεδιπλώνουν οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες όλο το ταμπεραμέντο τους, ενώ η Honda υπόσχεται καυτές επιταχύνσεις χωρίς κενά ή δισταγμούς λόγω της ύπαρξης τούρμπο. Επίσης θα προβλέπεται αγωνιστική ρύθμιση των αναρτήσεων πατώντας απλά έναν διακόπτη, όμως στην κανονική ρύθμιση θα λειτουργεί το αντίπαλο δέος των GTI σαν ένα απλό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής για καθημερινή χρήση.

TAGS