Οι Κορεάτες «προσπέρασαν» τις εκθέσεις του Τόκιο και του Λος Άντζελες και επέλεξαν ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Σεούλ για να παρουσιάσουν τη νέα γενιά του Genesis.

Παρόντες ήταν δημοσιογράφοι και επίσημοι προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας. Πρόκειται για ένα μεγάλο οικογενειακό μοντέλο, με μήκος που αγγίζει τα 5 m και μεταξόνιο στα 3 m. Ο χώρος αποσκευών δεν εντυπωσιάζει πάντως με τον όγκο του (493 lt).

Η Hyundai έκανε ένα ποιοτικό άλμα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ενσωματώνοντας κορυφαία τεχνολογία και προσθέτοντας μεγάλες δόσεις πολυτέλειας. Η κορεάτικη μάρκα θέλει να διεκδικήσει μερίδιο στην κατηγορία Ε, από μοντέλα όπως η Mercedes E-Class, η BMW Σειρά 5 και το Audi A6. Η Hyundai στοχεύει κυρίως στις αγορές της Κορέας, των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας, ενώ ανακοίνωσε ότι θα πάρει το ρίσκο παρουσίας και στην Ευρώπη, όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος και το κοινό έχει σταθερές προτιμήσεις. Την πρώτη πάντως εβδομάδα προ-παραγγελιών στην Κορέα, η Hyundai δέχτηκε 3.500 αιτήσεις.

Το Genesis είναι πισωκίνητο, όμως προαιρετικά θα διατίθεται και με το νέο σύστημα τετρακίνησης HTRAC. Ελέγχει ηλεκτρονικά την κατανομή της ροπής, δίνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στις θέσεις «Normal» και «Sport», με τη δεύτερη να στέλνει περισσότερη στους πίσω τροχούς. Η εξέλιξη του HTRAC έγινε στο Νίρμπουργκρινγκ (αποτελεί πλέον πεδίο δοκιμών της Hyundai), στην πίστα F1 στη Γεονγκάμ της Κορέας αλλά και σε χιονισμένους δρόμους της βόρειας Ευρώπης.


 

TAGS