Η Alfa Romeo θα λανσάρει μια σειρά από νέα μοντέλα, βασισμένα σε μια καινούργια πισωκίνητη (ή 4κίνητη πλατφόρμα), όπως η Giulia, ενώ επίσης τον Μάρτιο θα παρουσιάσει και τη νέα 4C Spider.

Σε συνέντευξη τύπου ο CEO του ιταλικού ομίλου Sergio Marchionne δήλωσε ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2014 θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της Alfa Romeo, με πολλά και ενδιαφέροντα νέα μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτά θα υπάρχουν 4κίνητα και πισωκίνητα οχήματα, χρησιμοποιώντας τη νέα πλατφόρμα, η οποία δεν έχει ακόμα κατονομαστεί.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα τοποθετηθεί σε τουλάχιστον 4 νέα μοντέλα της Alfa Romeo, μεταξύ των οποίων και η Giulia (αντικαταστάτης της 159). Σημειωτέον ότι η Giulia προβλέπεται να δρομολογηθεί για τα τέλη του 2015 στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης, ένα μεσαίο crossover -το μοντέλο παραγωγής του πρωτότυπου Kamal- θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα και θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Φήμες επιπλέον θέλουν κι ένα μεγαλύτερο SUV να σχεδιάζεται πάνω στο ίδιο πλαίσιο, που υπολογίζεται να βγει στις αγορές 18 μήνες αργότερα.

Από την άλλη, όπως φαίνεται από την αποκλειστική, κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που εξασφαλίσαμε, η νέα 4C Spider είναι στα «σκαριά», με σχεδιαστική βάση την coupe έκδοση, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει μια αποσπώμενη ελαφριά οροφή από ανθρακόνημα. Επίσης, οι πηγές αναφέρουν ότι το εν λόγω roadster μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης. 

TAGS