Έπειτα από τη συνεδρίασή της στο Παρίσι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αποφάσισε να προβεί σε αρκετές και σημαντικές αλλαγές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της νέας χρονιάς, το οποίο θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιανουάριο (14-19/1).

Συγκεκριμένα, καταργήθηκε η κατατακτήρια ειδική διαδρομή, αφού η σειρά εκκίνησης στους αγώνες σε χαλίκι ή άσφαλτο θα επιλέγεται με βάση τη βαθμολογία του πρωταθλήματος για την πρώτη ημέρα, ενώ για τη δεύτερη και την τρίτη η σειρά θα είναι αντίστροφη της γενικής κατάταξης.

Επιπλέον, οι αγώνες θα συμπεριλαμβάνουν τελετή έναρξης την Πέμπτη και θα ολοκληρώνονται την Κυριακή το μεσημέρι στις 12:00 όσοι γίνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μάλιστα, η τελευταία ειδική διαδρομή θα είναι υπερειδική και θα έχει μήκος τουλάχιστον δέκα χιλιόμετρα.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες θα μπορούν να έχουν έναν μόνο οδηγό για δέκα αγώνες το ελάχιστο και όχι για όλο το πρωτάθλημα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής συμβολαίων με διαφορετικούς οδηγούς κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Τέλος, αλλαγή υπάρχει και στο καλεντάρι, με το Ράλι Σαρδηνίας να διεξάγεται το τριήμερο 6-8 Ιουνίου αντί για 30 Μαΐου-1 Ιουνίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

TAGS