Μία Mercedes S-class σε μικρότερη συσκευασία θα θυμίζει η C-class της επόμενης γενιάς.

Αυτό αποτυπώνεται στις πρώτες φωτογραφίες του νέου μοντέλου χωρίς ίχνος καμουφλάζ, το οποίο συνέλαβε ο κατασκοπευτικός φακός κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για τη δημιουργία ενός εργοστασιακού βίντεο.

Πριν λίγο καιρό είχε δώσει η ίδια η Mercedes στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου μοντέλου της. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα κόκπιτ με στρογγυλά όργανα και ακροφύσια εξαερισμού, όπως επίσης με μία μεγάλη οθόνη για το σύστημα πλοήγησης. Επίσης προβλέπεται ένα τιμόνι τριών ακτίνων, μία κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώρο και μία οθόνη αφής μέσω της οποίας ρυθμίζονται οι διάφορες λειτουργίες και η συνδεσιμότητα με Smartphone.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes C-class θα γίνει τον Ιανουάριο στην έκθεση Detroit Motor Show, ενώ το λανσάρισμά της στην ευρωπαϊκή αγορά προβλέπεται για τα μέσα Μαρτίου του 2014. Ακόμη και στη βασική της έκδοση θα εφοδιάζεται με πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων, ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου θα είναι μεγαλύτερες από εκείνες του σημερινού. Από την αύξηση των διαστάσεων θα ωφεληθούν κυρίως οι πίσω επιβάτες, όπως επίσης οι…αποσκευές.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αμαξώματος και στη χρήση ελαφρύτερων υλικών, για παράδειγμα στην κατασκευή των δύο καπό. Χάρη σε αυτές τις παρεμβάσεις θα ζυγίζει το μελλοντικό μοντέλο περίπου 100 κιλά λιγότερα σε σύγκριση με το απερχόμενο, ενώ θα καταναλώνει κατά μέσο όρο γύρω στο 20% λιγότερα καύσιμα! Στην εξοικονόμηση καυσίμου θα συμβάλλει ωστόσο και η γκάμα των σύγχρονων κινητήρων.

Αρχικά θα λανσαριστούν οι εκδόσεις C 220 CDI με 170 ίππους, C 250 CDI με 204 ίππους και C 350 με 306 ίππους. Επίσης θα προστεθούν και εκδόσεις με τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες, που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Renault. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα προβλέπονται και αεραναρτήσεις με δυνατότητα επιλογής μεταξύ των τεσσάρων ρυθμίσεων Comfort, Eco, Sport και Sport Plus.

Όποιος ψάχνει για κάτι οικονομικότερο σε κατανάλωση θα πρέπει να περιμένει την υβριδική έκδοση ή την νέα C-class με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου, οι οποίες είναι ωστόσο άγνωστο πότε θα λανσαριστούν. Εννοείται, ότι από τη γκάμα δεν πρόκειται να λείψει κάποια πρόταση της AMG, η οποία θα εφοδιάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση με V8 Biturbo κινητήρα τεσσάρων λίτρων και γύρω στους 450 ίππους ισχύ. Η επόμενη C-class AMG θα διαθέτει εκτός των άλλων ενισχυμένα φρένα, σπορ εξάτμιση και σπορ αναρτήσεις, όπως επίσης ανάλογα διακοσμητικά, π.χ. επενδύσεις από ανθρακονήματα στο κόκπιτ.

Εκτός από την κλασική τετράθυρη έκδοση σεντάν, θα υπάρξουν επίσης ένα τρίθυρο Coupe και ένα λειτουργικό στέισον βάγκον. Είναι επίσης πιθανόν να λανσαριστεί στο μέλλον και μία νέα Mercedes C-class Cabrio.

TAGS