Ένα μοναδικό πιο ελαφρύ πρωτότυπο, βασισμένο στη 12C, με πολλά νέα στοιχεία από ανθρακόνημα και τιτάνιο δημιούργησε η McLaren, που στόχο έχει… να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο τον υποψήφιο αγοραστή.

Η McLaren ανακοίνωσε την κατασκευή -σε συνεργασία με την MSO, τεχνικό τμήμα ειδικών αναβαθμίσεων της φίρμας- ενός νέου concept, βασισμένο στη 12C, το οποίο διαθέτει πιο «αγωνιστικά» χαρακτηριστικά, σε σχέση με το «βασικό» μοντέλο, ενώ θα αποτελεί ένα supercar με αρκετές εξατομικευμένες επιλογές, ανάλογα με τις ορέξεις και τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη.

Ειδικότερα, η νέα McLaren 12C concept, που προς το παρόν είναι μία και μοναδική, διαθέτει ανασχεδιασμένο καπό, νέους προφυλακτήρες μπρος και πίσω με ανθρακόνημα, νέες γρίλιες εισαγωγής αέρα μπροστά και στην πάνω στην οροφή. Επίσης, οι ζάντες του μοντέλου είναι από ελαφρύ κράμα αλουμινίου με λεπτομέρειες τιτανίου για περαιτέρω μείωση του βάρους.

Όσον αφορά το εσωτερικό, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος, ενώ λευκές λεπτομέρειες υπάρχουν στο τιμόνι, την κονσόλα και το ταμπλό. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πελάτη να επιλέξει εκείνος τα υλικά φινιρίσματος στο εσωτερικό του supercar, καθώς και την απόχρωση που θα έχει το μοντέλο εξωτερικά. Βέβαια, αντιστοίχως θα κυμανθεί και η τιμή του κάθε υπεραυτοκινήτου.

Στην «καρδιά του κτήνους» θα αντικρύσουμε βέβαια τον γνώριμο διπλά τουρμπισμένο V8 3,8 λτ. κινητήρα της McLaren 12C, που αποδίδει 625 ίππους και 600 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

TAGS