Η Skoda θα παρουσιάσει στη Γενεύη ένα νέο 4θυρο coupe, βασισμένο στην Octavia, για την οποία σχεδιάζει και μια πολυτελή έκδοση, καθώς και μια εκδοχή scout.

Στο πλάνο της εταιρείας είναι τον Μάρτιο να κάνει πρεμιέρα ένα «επιθετικό coupe» με 4θυρο αμάξωμα, που θα έχει ως βάση την Octavia, αλλά θα αποκτήσει ένα πιο εντυπωσιακό design, μεγαλύτερους προβολείς και θα ενσωματώσει αρκετά σπορτίφ χαρακτηριστικά («φουσκωμένοι» θόλοι τροχών και πιο «καμπυλωτό» πίσω τμήμα). Όσον αφορά την πλατφόρμα του εν λόγω μοντέλου, θα στηριχθεί στη γνωστή MQB του ομίλου, όπως κι η Octavia, ενώ οι διαστάσεις του θα είναι παραπλήσιες με το sedan - το μεταξόνιο θα παραμένει στα 2.686 χλστ. και το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ θα αγγίζει τα 1.500 λτ., με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα- παρά το πιο δυναμικό του αμάξωμα.

Επίσης, η φίρμα σκέφτεται σοβαρά να κατασκευάσει και την Octavia Scout, ένα στέισον μοντέλο, που θα βασιστεί στην έκδοση Combi, αλλά θα εφοδιάζεται και με 4κίνηση, όπως το VW Passat Alltrack. Παράλληλα, η Scout έκδοση θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος (+20 χλστ. σε σχέση με την Combi) και μερικά στοιχεία crossover, όπως πλαϊνά πλαστικά προστατευτικά και πιο «αγριωπούς» προφυλακτήρες μπρος και πίσω (σε σχέση με την Combi). Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, αλλά αναμένεται να χρησιμοποιηθούν οι κινητήρες του βασικού μοντέλου, που θα συνδυάζονται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς ή και στους 4.

Επιπλέον, η Skoda σχεδιάζει και μια πολυτελή έκδοση της Octavia, την Laurin & Klement, η οποία θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, φώτα Xenon με LED ημέρας και 18άρες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό θα επικρατεί το δέρμα στις επενδύσεις των καθισμάτων και τα ξύλινα φινιρίσματα στο ταμπλό και την κονσόλα.

TAGS