Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αντικαταστάτρια της Gallardo θα ονομάζεται Huracan, και αναμένεται να φέρει έναν V10 5,2 λίτρα με 600 ίππους, ενώ θα πιάνει τα 0-100 σε λιγότερο από 3,2 δευτερόλεπτα!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η νέα Lambo (αντικαταστάτρια της Gallardo) δεν θα ονομάζεται Cabrera, αλλά πιθανότατα Huracan, όνομα που παραπέμπει σε ταύρο (Μεξικού), όπως είναι η προσφιλής συνήθεια της εταιρείας να ονομάζει τα μοντέλα της με ονόματα ταύρων. Σημειωτέον ότι η ιταλική φίρμα κατοχύρωσε το συγκεκριμένο όνομα στην Αμερική τον Μάιο του 2012, επομένως είναι πολύ πιθανό να το «αξιοποιήσει» στο επερχόμενο μοντέλο. 

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι το όνομα Huracan προέρχεται και από τη διάλεκτο των Μάγια, όπου συμβόλιζε τη θεότητα των τυφώνων, ανεμοστρόβιλων και της φωτιάς. Και πώς να μην είναι κάτι τέτοιο η νέα Lamborghini, αφού θα εφοδιάζεται με έναν V10 κινητήρα 5,2 λτ. που θα αποδίδει περίπου 600 ίππους και σχεδόν 575 Nm ροπής, προκειμένου να πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,2 δλ… Παράλληλα, η μετάδοση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, με διπλό συμπλέκτη. 

Όσον αφορά το σχεδιασμό του νέου supercar, από κατασκοπευτικές εικόνες, βλέπουμε ότι έχει εγκαταλείψει ορισμένες από τις «γωνίες» της απερχόμενης Gallardo για ένα πιο επιθετικό στιλ με επιμηκυμένους προβολείς. Ενδεικτικό είναι ότι τα μαρσπιέ κι οι πλευρικοί αεραγωγοί είναι ιδιαίτερα «απειλητικοί», σε συνδυασμό με το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ.

Επιπλέον, φήμες θέλουν η νέα Huracan να πατά στη 2ης γενιάς πλατφόρμα του Audi R8, ενώ λόγω της εκτεταμένης χρήσης ανθρακονήματος θα είναι ιδιαίτερα ελαφριά, μην ξεπερνώντας τα 1.500 κιλά.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι ο διευθυντής πωλήσεων της Lamborghini, Fintan Knight, είχε δηλώσει παλιότερα ότι η διάδοχος της Gallardo μπορεί αργότερα να λανσαριστεί και με μια πισωκίνητη έκδοση, όμως σίγουρα δεν είναι στα πλάνα της φίρμας το χειροκίνητο κιβώτιο ή κάποια υβριδική version.