Μπορεί να πέρασε μόλις μια χρονιά από τη Formula1, όμως έχει γράψει την ιστορία του σε άλλες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος για τον Άλαν ΜακΝίς, ο οποίος αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του σε κορυφαίο επίπεδο.

Ο Βρετανός αγωνίστηκε στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων το 2002 με την Toyota, ενώ έχει κερδίσει τρεις φορές τον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν (1998, 2008, 2013), ενώ άλλες τρεις ήταν νικητής στην αμερικανική έκδοσή του (2000, 2006, 2007). Τέλος, να σημειωθεί ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση ως πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance.

«Είχα φανταστικές στιγμές με την Audi και αισθάνομαι ότι είναι η σωστή στιγμή να κάνω πίσω και να κοιτάξω άλλες ευκαιρίες. Είναι σημαντικό που σταματάω τώρα που είμαι ακόμα γρήγορος και ικανός και μετά την τρίτη νίκη στο Λε Μαν φέτος και τον παγκόσμιο τίτλο. Αυτή η χρονιά ήταν άκρως πετυχημένη όντας ομάδα με τον Λουκ (Ντιβάλ) για πρώτη φορά και με τον επί χρόνια συνοδηγό Τομ (Κρίστενσεν).

Κατέκτησα τα πρωταθλήματα και τους αγώνες που ήθελα να κερδίσω και ειλικρινά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσω την καριέρα μου με την Audi από το να είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο μέντοράς μου, Τζάκι Στιούαρτ, μου έμαθε πότε να ξεκινάς κάτι, αλλά και πότε να το τελειώνεις», ήταν οι δηλώσεις του, μετά την εν λόγω απόφασή του.

TAGS