Ιταλοί το έχουν μεν αποφασίσει εδώ και καιρό όμως ακόμα ένα σχέδιο του γκρουπ βαίνει προς αναβολή.

Το baby Jeep λοιπόν δεν πρόκειται να το δούμε ούτε το 2014, με τους Ιταλούς να αναβάλλουν για ακόμα μία φορά την παρουσίασή του, λόγω οικονομικών δυσχερειών. Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Gulia, η οποία θα αντικαθιστούσε στην γηραιά 159.

Σε ότι αφορά το μικρό Jeep, αναμενόταν να παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Αντζελες που θα ανοίξει τις πύλες του τις επόμενες ημέρες. Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως και πάλι οι Ιταλοί αναβάλλουν τα σχέδια τους, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το φημολογούμενο κακό κλίμα που υπάρχει στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια του γκρούπο.
Βέβαια δε θα ξαφνιαστούμε αν μια μέρα οι Ιταλοί αποφασίσουν να… ξεχάσουν τις αναβολές και να μας παρουσιάσουν το μοντέλο. Είναι άλλωστε κάτι που το συνηθίζουν. Όλα κινούνται στο Ιταλικό γκρούπ ανάλογα με τις διαθέσεις του Σ. Μπριατόρε.

Σε ότι αφορά τον αντίπαλο του Countryman από την Jeep, αυτό θα υπάρξει κάποια στιγμή στην αγορά, όπως έχει επιβεβαιώσει στέλεχος της ΙταλοΑμερικανικής εταιρείας στον συντάκτη του site μας Τάκη Τρακουσέλλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην Ευρωπαϊκή έκδοση το baby Jeep θα διαθέτει τους δύο diesel κινητήρες της Fiat, τον 1.3 MultiJet με 95 PS και 1.6 MultiJet με 120 PS. Σ’ ότι αφορά τους βενζίνης θα διαθέτει τον 1.4lt με τους 95 PS και το νέο τρικύλινδρο 1,2lt κινητήρα, που εξελίσσουν αυτή την περίοδο οι Ιταλοί, απόδοσης περίπου 130PS.

Το… baby Jeep (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το όνομά του) θα «χτιστεί» πάνω στο πλαίσιο του 500L. Οσο και αν ακούγεται δύσκολα για αυτοκίνητο Jeep, αναμένεται να είναι δικίνητο με κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς. Βέβαια, στις τεχνολογικές μελέτες που θα κάνουν οι ΙταλοΑμερικανοί, θα αναζητηθεί λύση και για τετρακίνητη έκδοση. 

TAGS