Η νέα Ferrari California θα κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη, ενώ θα λανσαριστεί το 2015 και θα φέρει έναν 3,8 λίτρων biturbo V8 απόδοσης 530 ίππων και 710 Nm ροπής, που θα εφοδιάζει και την Maserati Quattroporte.

Η νέα γενιά της Ferrari California θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014, ενώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να λανσαριστεί αρχές της επόμενης χρονιάς (2015). 

Σχεδιαστικά, δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά, μόνο ότι θα διαθέτει αμάξωμα από αλουμίνιο και μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, ενώ εσωτερικά θα φέρει ένα νέο σύστημα infontainment.

Η πιο σημαντική όμως πληροφορία είναι ότι η νέα California θα «επαναφέρει» -μετά τη θρυλική F40- τους turbo κινητήρες για τη Ferrari, καθώς θα εφοδιάζεται από έναν καινούργιο κινητήρα V8 3,8 λτ., διπλά υπερτροφοδοτούμενο, που θα αποδίδει 530 ίππους και 710 Nm ροπής και ο οποίος θα έχει «μεταφερθεί» από τη Maserati Quattroporte με τις αναγκαίες βέβαια προσαρμογές.

Για να γίνει η σωστή σύγκριση, αναφέρουμε ότι η υπάρχουσα γενιά του ιταλικού supercar τροφοδοτείται από ένα ατμοσφαιρικό 4,3 λτ. μοτέρ, που αποδίδει 490 ίππους και 505 Nm ροπής, που επιτρέπει στο εν λόγω μοντέλο να ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δλ., με ανώτατη ταχύτατα τα 312 χλμ./ώρα.

 


 

TAGS